Υποχωρεί ο καύσωνας, έρχονται βροχές

Ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες που ταλαιπώρησαν το προηγούμενο διήμερο αναμένεται από σήμερα και σταδιακά μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.

Από χθες το απόγευμα η θερμοκρασία βρίσκεται σε σταδιακή υποχώρηση και ο καύσωνας από σήμερα το απόγευμα θα μας «αποχαιρετίσει» δίνοντας τη θέση του στις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Αναλυτικότερα, από σήμερα η θερμοκρασία υποχωρεί ξεκινώντας από τα δυτικά και τα νότια. Ουσιαστική πτώση της θερμοκρασίας περιμένουν οι μετεωρολόγοι από το Σάββατο.

Σήμερα στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανότατα κατά τόπους ισχυρές.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρεια κατεύθυνση με ένταση 4-5 μποφορ και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο 6. Στις νότιες περιοχές της χώρας θα πνέουν από δυτική διεύθυνση 4 με 6 μποφόρ.



Στους 32 βαθμούς ο υδράργυρος


Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή. Το θερμόμετρο στα βόρεια δεν αναμένεται να υπερβεί τους 32 βαθμούς, στα δυτικά τους 34 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 και στο Αιγαίο τους 34 βαθμούς κελσίου. Το μεσημέρι η θερμοκρασία στη Μήλο θα φτάσει τους 33 βαθμούς

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, σταδιακά όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βόρειοι με ένταση 4-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 24 μέχρι και 37 βαθμούς, ενώ στα παραθαλάσσια μέρη θα είναι χαμηλότερη κατά τρεις με τέσσερις βαθμούς.

Τοπικές νεφώσεις θα έχει στη Θεσσαλονίκη που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί από 24 μέχρι και 32 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα