Τα επιδόματα των ένστολων γλίτωσαν στο παρά πέντε

Με τροπολογίες που ήρθαν βράδυ και, μάλιστα, μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου επί της αρχής, η κυβέρνηση εξαίρεσε τους ένστολους από το «μαχαίρι» 12% στα επιδόματα!

Όπως προβλέπεται, από τις περικοπές εξαιρείται το επίδομα ειδικών συνθηκών που καταβάλλεται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.

Επίσης, εκτός μένει και η ειδική αποζημίωση απασχόλησης πλέον του πενθημέρου που λαμβάνουν τόσο οι ένστολοι, όσο και οι φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, καθώς και το προσωπικό φρούρησης των φυλακών του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Από τα δύο αυτά επιδόματα, ο προϋπολογισμός επιβαρύνεται με 34 εκατομμύρια ευρώ.

Απορίας άξιο είναι πάντως ότι οι αλλαγές δεν ανακοινώθηκαν μαζί με τις άλλες 23 του φορολογικού, ούτε ήλθαν στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου.

Για να μην θυμηθούμε πως ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε σε όλους τους τόνους πως οι τροπολογίες που έρχονται νύχτα θα κοπούν άπαξ και δια παντός..

Παράλληλα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε χθες πως η Ελλάδα θα βγει για δανεισμό τον Μάιο όσο ψηλά και αν βρίσκονται τα spread, ενώ ετοιμάζεται για απευθείας επαφές με στελέχη του ΔΝΤ κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον στα τέλη του μήνα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα