Τα μαζεύει ο Παπαδημητρίου: Δεν διαπραγματευόμαστε μείωση του αφορολόγητου

Σε διευκρινιστική δήλωση για το θέμα της μείωσης του αφορολόγητου προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, έπειτα από την αναφορά του στα Τρίκαλα ότι το ύψος του αφορολογήτου ορίου, όπως και άλλα, είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Παπαδημητρίου φαίνεται να τα «μαζεύει» λέγοντας ότι: «δεν υπάρχει καμία απόφαση της κυβέρνησης (ούτε είναι στις προθέσεις), για μείωση του αφορολόγητου». «Η διαπραγμάτευση για τους δημοσιονομικούς στόχους της επόμενης περιόδου, μετά το 2018, συνεχίζεται και η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την ψήφιση οποιουδήποτε μέτρου για μετά το 2018», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, χθες στο Επιμελητήριο Τρικάλων, που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου, «άναψε φωτιές» στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και υποχρέωσαν τον Υπουργό να δώσει διευκρινίσεις, καθώς οι δηλώσεις του ήταν σε ευθεία αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο κ. Παπαδημητρίου, μιλώντας το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του αφορολόγητου και ο θόρυβος που προκλήθηκε οφείλεται σε λάθος διατύπωση από την πλευρά του.

Ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι η δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα νέο μέτρο για μετά το 2019, ότι η μη μείωση του αφορολόγητους είναι αδιαπραγμάτευτη για την Κυβέρνηση, αλλά ερωτηθείς για το αν αυτό είναι απαίτηση των δανειστών, απάντησε ότι δεν το γνωρίζει, γιατί η διαπραγμάτευση γίνεται από τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Επίσης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει η επιστολή Τσακαλώτου, ούτε αν έχει σταλεί προς τους πιστωτές.

Πάντως ο κ. Παπαδημητρίου δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας και εξέφρασε την βεβαιότητα του, ότι το 2017 θα υπάρχει ανάπτυξη, ενώ αμφισβήτησε ότι η φορολογία στην Ελλάδα είναι υψηλή.

Έτσι χθες βράδυ το υπουργείο Οικονομίας εξέδωσε την παρακάτω διευκρινιστική δήλωση:

Με αφορμή την αναστάτωση που προκλήθηκε από τη δήλωση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, κατά την επίσκεψή του στο δημαρχιακό μέγαρο Τρικάλων, σύμφωνα με την οποία «τo αφορολόγητο και άλλα διαπραγματεύονται, όπως ξέρετε, προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό που υπάρχει τώρα», διευκρινίζονται τα εξής:

Δεν υπάρχει καμία απόφαση της κυβέρνησης (ούτε είναι στις προθέσεις), για μείωση του αφορολόγητου.

Η διαπραγμάτευση για τους δημοσιονομικούς στόχους της επόμενης περιόδου, μετά το 2018, συνεχίζεται και η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την ψήφιση οποιουδήποτε μέτρου για μετά το 2018.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα