Ρύθμιση οφειλών: Η Τρόικα πιέζει 72 αντί για 100 δόσεις και εισοδηματικά κριτήρια

Τη στιγμή που όλοι αναμένουν με αγωνία να ανοίξει η εφαρμογή στο Taxis για τις 100 δόσεις έρχεται και νέα καθυστέρηση καθώς όπως μεταδίδεται η Τρόικα πιέζει ώστε να περιορισθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Οι δανειστές εγείρουν διαρκώς και νέα ζητήματα καθώς διαβλέπουν δημοσιονομικό κενό 3 δισ. ευρώ για το 2015 και δέχονται 72 αντί για 100 δόσεις στην εφορία, απαιτώντας μάλιστα αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία.«Η διαπραγμάτευση έχει και όρια», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.



Η έκδοση της εγκυκλίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ρύθμιση και να ρυθμίσουν οι πολίτες τις οφειλές τους, κάτι που φαίνεται πως θα καθυστερήσει και άλλο μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ερωτηματικό αποτελεί αν θα βρεθεί λύση μέχρι την 8η Δεκεμβρίου ή θα υπάρξει και παράταση των διαπραγματεύσεων για το 2015.

Στην δίωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εξέτασαν όλα τα πιθανά -ή και απίθανα- σενάρια για το πώς θα εξελιχτεί η διαπραγμάτευση.

Από τις Βρυξέλλες, στενός συνεργάτης του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωνε πως αν δεν τελειώσει η Αθήνα σε 48 ώρες τον τελικό κατάλογο με τις πλήρεις θέσεις της, οι ελεγκτές δεν θα έρθουν και τότε, θα μιλάμε για άλλες καταστάσεις.

Από τη πλευρά της η κυβέρνηση αναφέρειο πως δεν υπάρχει κάποιο τελεσίγραφο από τη Τρόικα.

 

 

πηγη sknews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα