Reuters: Η Ελλάδα κάνει δεύτερες σκέψεις για έξοδο από το μνημόνιο

Οι εταίροι της Ελλάδας πιστεύουν ότι η Αθήνα αλλάζει γνώμη για το αν θα αφήσει τελικά την οικονομική βοήθεια του χρόνου κα μπορεί να ζητήσει για μία γραμμή πίστωσης που θα αντικαταστήσει τα κονδύλια από το ΔΝΤ, μεταδίδει το Reuters.

Το πρακτορείο επικαλείται ανώνυμες πηγές της ευρωζώνης, που είπαν ότι η χώρα μας φαίνεται να έχει δεύτερες σκέψεις για μία αποκλειστική επιστροφή στην χρηματοδότηση από τις αγορές μετά από πίεση των ευρωπαϊκών δυνάμεων και των επενδυτών που πουλούσαν ελληνικά ομόλογα αυτή την εβδομάδα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι Ευρωπαίοι αντιστέκονται στην πίεση της Αθήνας να σταματήσει ο δανεισμός από το ΔΝΤ, το οποίο είναι αντιδημοφιλές στην Ελλάδα και προκαλεί πολιτικά προβλήματα.

«Υπάρχει αναγνώριση από την ελληνική πλευρά ότι μία πλήρης αποκοπή από τα προγράμματα της ευρωζώνης και του ΔΝΤ δεν είναι προς το συμφέρον της» είπε ανώνυμα ένας αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Άλλοι αξιωματούχοι είπαν στο Reuters ότι η άνοδος των spreads των ομολόγων έφερε την Ελλάδα αντιμέτωπη με την πραγματικότητα, ενώ αρκετοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι μία συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης βοήθησαν στην αλλαγή της γνώμης των Ελλήνων.

Μάλιστα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ε.Ε. είπε ότι το πρόγραμμα της ελλάδας να στηριχθεί μόνο στο δανεισμό από τις αγορές τον επόμενο χρόνο «είναι πολύ αισιόδοξο». «Οι επενδυτές δεν θα πάνε εκεί (στην Ελλάδα) χωρίς πρόγραμμα (στήριξης)» υπογράμμισε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα