Άσμουσεν: Σε κίνδυνο το ευρώ εάν χρεοκοπήσει η Κύπρος

Για υπαρκτούς κινδύνους που ελλοχεύει για το κοινό νόμισμα μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Κύπρου έκανε λόγο ο Γιοργκ Άσμουσεν.

Μιλώντας στην Handelsblatt, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ τόνισε χαρακτηριστικά ότι αν η Κύπρος δε λάβει εξωτερική βοήθεια, θα χρεοκοπήσει δημιουργώντας κινδύνους για ολόκληρο το ευρωσύστημα: «Για να μην υπάρχει αμφιβολία: αν η Κύπρος δεν λάβει εξωτερική βοήθεια, οδηγείται σε πτώχευση. Αν σήμερα αφήσουμε μια συστημικά σχετική χώρα να πέσει, τότε θέτουμε σε κίνδυνο την πρόοδο που έχουμε επιτύχει πέρσι για αντιμετώπιση της κρίσης του ευρώ και μάλιστα με ψηλό οικονομικό και πολιτικό κόστος».

Ο ίδιος, τονίζει ότι αναμένει απόφαση για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου μέχρι το Μάρτιο, ενώ αναφορικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του κυπριακού χρέους δηλώνει ότι «θα πρέπει να εξετάσουμε όλα τα μέτρα και να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο, δηλώνει ότι «θα ήταν μια καλή ιδέα να εξέταζε το θέμα από κοντά μια μεγάλη διεθνής εταιρεία».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα