Στον εισαγγελέα οι εξαδέλφες Παπακωνσταντίνου

Τις επόμενες ημέρες θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ελένη Παπακωνσταντίνου: η εξαδέρφη του, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο άνδρας της αδερφής της, Ανδρέας Ρωσσώνης.

Πρόκειται για τους τρεις δικαιούχους των λογαριασμών, τα ονόματα των οποίων δεν υπήρχαν στην πρώτη λίστα Λαγκάρντ. Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης για τα μη πολιτικά πρόσωπα, θα κληθούν, επιπλέον, εκ νέου οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιώαννης Καπελέρης και Ιωάννης Διώτης, ενώίσως να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι, συνεργάτες από το γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου.

Τέλος για τις εξαδέρφες του πρώην υπουργού θα γίνει φορολογικός έλεγχος, όπως και για όλα τα πρόσωπα της λίστας.

Διενεργείται εξονυχιστικός φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ, υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων, στα περιουσιακά στοιχεία των συγγενών του πρώην υπουργού.

Παράλληλα από τους οικονομικούς εισαγγελείς θα κληθούν ως μάρτυρες και οι γραμματείς του κ. Παπακωνσταντίνου, στους οποίους είχε παραδώσει τη λίστα Λαγκαρντ αμέσως μετά την παραλαβή της και στη συνεχεία χάθηκε, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Εντωμεταξύ, να γίνει δεκτή η παραίτησή της από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ ζητάει με επιστολή της η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου. Η κυρία Παπακωνσταντίνου σημειώνει πως τα χρήματα στο λογαριασμό που διατηρεί στην τράπεζα HSBC είναι προϊόν νόμιμων εισοδημάτων.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα