"Συμφώνησαν" για τα μέτρα και τώρα η διαπραγμάτευση με την τρόικα

Την έναρξη των διαβουλεύσεων με την τρόικα κήρυξαν με την συμφωνία τους στο Μαξίμου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί: σε κάποια σημεία υπάρχουν διαφωνίες, ενώ τα μέτρα των 11,5 δισ. αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης φαίνεται να συμφωνούν στην επέκταση του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ, την σύνδεση των κοινωνικών επιδομάτων με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τη μείωση των εφάπαξ, τις περικοπές σε υγεία και παιδεία και το κλείσιμο φορέων του Δημοσίου.

Διαφωνίες φαίνεται πως υπάρχουν στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στην επιβολή πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις, στη μείωση συντάξεων πάνω από 1400 ευρώ, στην κατάργηση των εναπομείναντων δώρων Πάσχα και επιδόματος αδείας σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους και στη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ.

Η πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα θα γίνει σήμερα το μεσημέρι (14:00), ενώ μέχρι την επόμενη Τρίτη οι κ.κ. Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης θα συναντηθούν δύο φορές.

«Τώρα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ με την τρόικα», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας μετά την χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, που έγινε σε βαρύ κλίμα, ενώ υπογράμμισε ότι βασικός στόχος είναι η ελαχιστοποίηση των κοινωνικών επιπτώσεων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα