Ανοιχτό παράθυρο για τη συμμετοχή της ΕΚΤ στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους άφησε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, παραπέμποντας μάλιστα στη συζήτηση που γίνεται στο Eurogroup.
Την ίδια ώρα, κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι μιας και η ΕΚΤ δεν μπορεί να «κουρέψει» τα ομόλογα που κατέχει θα μπορούσε να τα εκχωρήσει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) στην τιμή που τα αγόρασε στη δευτερογενή αγορά, σε τιμή δηλαδή χαμηλότερη της ονομαστικής τους αξίας.
Στη συνέχεια το ΕΤΧΣ θα τα δώσει στην Ελλάδα στην τιμή που θα τα έχει προμηθευτεί από την ΕΚΤ, και μιας και μιλάμε για ένα ποσό της τάξης των 40 με 55 δισ. ευρώ, αναμένεται να υπάρξει μία μείωση του ελληνικού χρέους κατά 5 έως 7 δισ. ευρώ.
Διαβάστε ακόμα: Επίδομα Παιδιού ΟΠΕΚΑ: Έκτακτη ενίσχυση 150€ τον Ιούνιο και 3 μεγάλες ανατροπές στην 3η δόση




