Δημόσιο: Οι εγκύκλιοι για μισθολόγιο, βαθμολόγιο, εφεδρεία

Υπογράφηκαν σήμερα από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, οι πρώτες εφαρμοστικές εγκύκλιοι του Ν 4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α΄) για «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», δηλαδή για το νέο βαθμολόγιο , μισθολόγιο και την εφεδρεία.

Η πρώτη εγκύκλιος δίνει οδηγίες για την κατάταξη των υπαλλήλων στους βαθμούς βάσει των μεταβατικών διατάξεων και η δεύτερη ασχολείται με την κατάργηση κενών οργανικών θέσεων πολιτικού προσωπικού με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου.

Η τρίτη εγκύκλιος επιχειρεί να ρυθμίσει την κατάργηση κενών θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και εργασιακής εφεδρείας και η 4η την αυτοδίκαιη απόλυση και προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα .
Οι δύο τελευταίες εγκύκλιοι αναφέρονται στην αναδιοργάνωση δημοσίων υπηρεσιών και ανακατανομή οργανικών θέσεων και στην συγκρότηση συλλογικών οργάνων της διοίκησης και ορισμός των μελών τους με κλήρωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα