Κραυγή απελπισίας: Δεν έχω χρήματα να ταΐσω το παιδί μου

Δραματική έκκληση για οικονομική βοήθεια απευθύνει μία μητέρα στην Κύπρο που μεγαλώνει μόνη της το τρίχρονο αγγελούδι της. Η γυναίκα δεν έχει χρήματα ούτε για φαγητό με αποτέλεσμα το παιδάκι να είναι νηστικό από την Τετάρτη.

«Είμαι σε κατάσταση στράγγισης - δεν έχω χρήματα να ταΐσω το παιδί μου και αυτό δεν είναι υπερβολή, αλλά κυριολεξία» λέει η ίδια.

Η ιστορία της είναι συγκλονιστική. Παντρεύτηκε πριν από λίγα χρόνια τον άντρα της ζωής της και πατέρα του παιδιού της. Εκείνος όμως από τον πρώτο του γάμο είχε πολλά χρέη. Η κοπέλα προσφέρθηκε να τον βοηθήσει παίρνοντας ακόμη και δάνειο και ζητώντας από την τράπεζα να της εκδώσει μπλοκ επιταγών.  Εκείνος όμως δεν μπορούσε να μπει ως εγγυητής γιατί είχε ήδη πτωχεύσει. Έτσι, όλο το βάρος έπεσε πάνω της.

Τα οικονομικά τους προβλήματα όλο και χειροτέρευαν. Όμως η γυναίκα είχε μείνει έγκυος και δεν ήθελε να χωρίσει.

Όταν η κατάσταση έγινε απελπιστική το ζευγάρι κατέληξε στα Δικαστήρια.

Η γυναίκα  έφτασε μέχρι την Εισαγγελία, όμως, οι Αρχές της είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα και μάλιστα την έβαλαν σε stop list να μην μπορεί ούτε να μεταναστεύσει.

Λίγους μήνες ειδοποιήθηκε από το Ταμείο Ευημερίας ότι το παιδί της θα δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια. Ευτυχώς για εκείνη, η οργάνωση «Αλκυονίδες» την βοήθησε να κρατήσει το παιδί, ωστόσο της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή την οποία εκτίει.

«Την Δευτέρα μου κάνουν έξωση από το σπίτι, εδώ στην Λευκωσία όπου μένω, γιατί χρωστώ τα ενοίκια 10 μηνών. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Πέμπτης 5/09 ήλθαν από τις υπηρεσίες ηλεκτρισμού και την υδατοπρομήθεια για να μου κόψουν ρεύμα και νερό και τους ζήτησα διορία έστω μια μέρα μήπως βρω λύση» λέει η 29χρονη απελπισμένη.

Ζήτησε βοήθεια από τις Αρχές αλλά όπως υποστηρίζει δεν μπόρεσαν να την βοηθήσουν.

«Πήγα στο Προεδρικό και συγκεκριμένα στον διπλωματικό τομέα όπου μου είπαν: ''Δυστυχώς δεν μπορούμε να σας δώσουμε ούτε πέντε ευρώ” Με έδιωξαν και όχι μόνο με έδιωξαν αλλά διαπίστωσα ότι εμένα δεν είχαν πέντε ευρώ να μου δώσουν και στην πίσω πλευρά του Προεδρικού χτίζονται καινούρια κτίρια. Ντροπή τους. Ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση είχα και από την Αρχιεπισκοπή, όπου μου είπαν ότι πια δεν έχουν χρήματα και πρέπει να τους πάω έγγραφα που να αποδεικνύουν την απορία μου».

Πηγή: 24h.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα