To FBI προτείνει να καλύψετε τις webcam σας

O διευθυντής του FBI, James Comey, αποκάλυψε σε πρόσφατη ομιλία του στο πλαίσιο συνεδρίου πως καλύπτει την webcam στον υπολογιστή του με ταινία και μάλιστα, προέτρεψε και τους ακροατές να κάνουν το ίδιο.

Παρομοίασε δε αυτό το μέτρο με το κλείδωμα του αυτοκινήτου και της πόρτας του σπιτιού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν ορισμένα προσωπικά δεδομένα που πρέπει να παραμείνουν ιδιωτικά. Ειδικά για μένα, δεν γίνεται να μπαίνω σε ένα κυβερνητικό γραφείο και να έχω μια μικρή κάμερα στο πάνω μέρος της οθόνης να με κοιτάει.»

Τέτοια περιστατικά έχουν καταγραφεί αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό και λόγω της εκτενούς χρήσης φορητών υπολογιστών, που φέρουν κάμερες που «κοιτούν» το χρήστη σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. «Αν οι hackers μπουν στο σύστημά σας, μπορούν να σας κάνουν τη ζωή κόλαση», τόνισε επί λέξει, αναφέροντας ακόμη πολλά περιστατικά εκβιασμών που έχουν αναφερθεί στην υπηρεσία.

Το 2014 μάλιστα, υπήρχε ιστοσελίδα που έδειχνε -σε ζωντανή σύνδεση- υλικό από κάμερες κλειστών κυκλωμάτων, ενώ έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις όπου χρήστες (και διάσημοι) είδαν στιγμές της ζωής τους να ανεβαίνουν σε υπηρεσίες video streaming όπως το YouTube.

Αφορμή για το σχόλιο αυτό του Comey είναι το γεγονός ότι σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε, φαινόταν ο υπολογιστής του και η ταινία που κάλυπτε την κάμερα του προσωπικού του υπολογιστή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα