Το Facebook γνωρίζει τον εραστή και την ερωμένη σου

Eιδικοί αναλυτές δεδομένων του Facebook ξέρουν κάθε στιγμή ποιος είναι ο εραστής - ερωμένη μας... Οι ειδικοί αναλυτές της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ανέπτυξαν μια εντελώς καινοτομική μέθοδο να γνωρίζουν το προσωπικό αυτό δεδομένο και όχι μόνο για αυτούς που δηλώνουν in a relationship with..., αλλά για όλους.

Ο Μεγάλος Αδελφός του Facebook είναι σε θέση να γνωρίζει πλέον και τα «ευαίσθητα» προσωπικά δεδομένα, μέσω της εφαρμογής «dispersion» (διασπορά), και μπορεί με σιγουριά να σας πει με ποιον... κοιμόσασταν χθες το βράδυ.

Οι αναλυτές Lars Backstrom του Facebook και Jon Kleinberg του Cornell University δημοσίευσαν μια μελέτη. Σε αυτή λένε πως με τον δείκτη «dispersion» μπορούν να καταλάβουν με επιτυχία 60% ποιος είναι ο ερωτικός μας σύντροφος.

Τι δείχνει λοιπόν αυτός ο δείκτης;


Ο σύντροφος μας θα πρέπει όχι απλώς να έχει κοινούς φίλους με εμάς αλλά φίλους από όλο το φάσμα της ζωής μας: το σχολείο, το πανεπιστήμιο, το χώρο εργασίας, την οικογένεια κ.ό.κ.

Βεβαίως αυτός ο δείκτης δεν είναι έγκυρος σε περιστασιακές σχέσεις...

Όπως λένε οι αναλυτές τα ζευγάρια που έχουν αποφασίσει να φτιάξουν μια κοινή ζωή χαρακτηρίζονται από πολλαπλούς και αλληλεπικαλυπτόμενους κύκλους κοινωνικής ζωής.

Μάλιστα βρήκαν ότι αυτά τα ζευγάρια είναι πιθανόν να μείνουν πολύ περισσότερο καιρό μαζί (αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνα δεν συμμετείχαν παντρεμένα ζευγάρια).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα