Φωτογραφική μηχανή της Nikon με Android

Η Nikon παρουσίασε την “έξυπνη φωτογραφική μηχανή”, την πρώτη της Android φωτογραφική μηχανή, με την κωδική ονομασία Coolpix S800c.

Η Nikon "ενώνει" ένα λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές μέσα σε μια φωτογραφική μηχανή.

Όταν η είναι απενεργοποιημένη, πατώντας το κουμπί της ενεργοποίησης ο χρήστης μεταφέρεται στη λειτουργία λήψης φωτογραφιών, ενώ μπορεί να μεταφερθεί στο μενου του Android αυτόματα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ή απευθείας πατώντας το κεντρικό κο υμπί. Η χωρητικότητα της μπαταρίας της είναι 1,050mAh και "δε μετρίεται σε ώρες", αλλά σε αριθμό φωτογραφιών που μπορεί να τραβήξει, ο οποίος φτάνει τις 140 φωτογραφίες.
Η S800c διαθέτει 16megapixel, δυνατότητες WiFi και καθώς ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα του Android 2.3 Gingerbread, μπορεί να συνδεθεί πλήρως με το κατάστημα εφαρμογών Google Play. Ακόμη διαθέτει 10x οπτικό ζουμ με αισθητήρα CMOS, οθόνη 3.5” ινστών τεχνολογίας OLED και ανάλυσης 854 x 480 pixel, ενσωματωμένο δέκτη GPS και δυνατότητα εγγραφής video υψηλής ανάλυσης 1080p. Η μη ύπαρξη δικτύου WiFi δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς η S800c μπορεί να συνδεθεί στο Internet μέσω tethering από κάποια φορητή συσκευή smartphone ή tablet.


Θα είναι διαθέσιμη από Σεπτέμβριο με την τιμή στα $349.95 δολάρια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα