Πάντρεψαν ένα αγοράκι δύο ετών με το σκυλί του γείτονα!

Χωρικοί στην ανατολική Ινδία πάντρεψαν ένα αγοράκι δύο ετών με το σκυλί του γείτονά του για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο άγρια ζώα να κατασπαράξουν το μικρό παιδί, δήλωσαν Ινδοί αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Περίπου 150 μέλη φυλής τέλεσαν το γάμο σε κωμόπολη περιοχής του κρατιδίου Ορίσα Τζαϊπούρ, όταν το αγοράκι έβγαλε δόντι στην άνω σιαγόνα.

Η φυλή Μούντα θεωρεί την ανάπτυξη δοντιού στην άνω σιαγόνα κακό οιωνό και πιστεύει ότι καθιστά τα μικρά παιδιά ευάλωτα σε επιθέσεις από τίγρεις και άλλα άγρια ζώα. Ο θεός της φυλής θα προστατεύσει το παιδί και θα διώξει τα κακά πνεύματα μετά τον γάμο.

«Κάναμε το γάμο επειδή θα διώξει οποιαδήποτε κατάρα πέσει πάνω στο παιδί, όπως και σε εμάς», δήλωσε ο πατέρας του αγοριού Σαναρουμάλα Μούντα σε τοπική εφημερίδα.

Ο γαμπρός, ο μικρός Σαγκούλα, μεταφέρθηκε από την οικογένειά του στον ναό του χωριού, όπου ιερέας τέλεσε το γάμο μεταξύ αυτού και της νύφης του, της μικρής σκύλας Τζιότι, είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Μετά το γάμο έγινε γιορτή με άφθονο φαγητό και ποτό, ενώ το σκυλί, το οποίο ανήκει στους γείτονες του γαμπρού, αφέθηκε ελεύθερο να τρέχει στην περιοχή.

Για προίκα δεν έγινε κουβέντα, πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο γάμος αυτός δε θα εμποδίσει τον Σαγκούλα να παντρευτεί στο μέλλον με γυναίκα και ότι δε θα χρειαστεί προηγουμένως να βγάλει διαζύγιο.

Η ινδική νομοθεσία δεν αναγνωρίζει τους γάμους μεταξύ ανθρώπων και ζώων. Ωστόσο το τελετουργικό αυτό επιζεί στις αγροτικές περιοχές όπου ζουν φυλές και εκατομμύρια άνθρωποι είναι αναλφάβητοι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα