Δείτε το μικρότερο σπίτι του κόσμου!

Το μικρότερο σπίτι του κόσμου είναι… 122 εκατοστά και έχει ύψος 5 ορόφων.

Όπως σας είχαμε πει όταν ξεκινούσε η κατασκευή του, το τριγωνικό σπίτι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πολυκατοικίες σε περιοχή της Βαρσοβίας και το εμπνεύστηκε ο Πολωνός αρχιτέκτονας, Γιακούμπ Στσέσνι.

Το συνολικό εμβαδόν  του είναι μόλις 14,5 τετραγωνικά μέτρα και σε αυτά στεγάζονται ένα υπνοδωμάτιο, τουαλέτα, κουζίνα και σαλόνι.

Ο πρώτος κάτοικος της οικίας θα είναι ο Ισραηλινός συγγραφέας Έτγκαρ Κερέτ. Το συγκινητικό της υπόθεσης, το οποίο κανείς μέχρι σήμερα δεν γνώριζε είναι πώς η μητέρα του Κερέτ μεγάλωσε στην Βαρσοβία και μάλιστα την δύσκολη εποχή του πολέμου.

Τότε ο παππούς του σημερινού πρώτου κατοίκου του σπιτιού είχε πει στην μητέρα του Κερετ «οι Ναζιστές θέλουν να ακυρώσουν το όνομα της οικογένειάς μας και εσύ είσαι η μόνη που μπορεί να το κρατήσει ζωντανό. Το καθήκον σου είναι να επιβιώσεις και αυτό που πρέπει να σε απασχολεί είναι η διατήρηση του ονόματος μας. Οι άνθρωποι που θα περπατούν στην Βαρσοβία να το γνωρίζουν».

72 χρόνια μετά και με αφορμή την επιτυχία των βιβλίων του γιου της η μητέρα αυτή τήρησε την υπόσχεση στον πατέρα της, αφού το στενό σπιτάκι έχει απέξω πινακίδα με το όνομα της οικογένειας.

Βέβαια, αυτό θα αλλάξει αφού στο μέρος αυτό θα φιλοξενηθούν διάφοροι συγγραφείς, ζωγράφοι και γενικώς καλλιτέχνες, προκειμένου να τους δοθεί η έμπνευση να δημιουργήσουν, σύμφωνα με την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σύγχρονης Τέχνης…

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα