Νότης Σφακιανάκης: "Δεν είμαι Χριστιανός γιατί είμαι Έλληνας"

Κόλαφος κατά της θρησκείας ήταν ο Νότης Σφακιανάκης σε συνέντευξη του που «έπαιξε» το Σάββατο στην εκπομπή «Life Style» της Δέσποινα Καμπούρη.

Ο Νότης Σφακιανάκης, ο οποίος ποτέ δεν έχει διστάσει να εκφράσει την άποψη του δημοσίως αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις, τόνισε ότι οι θρησκείες είναι παραμύθια και πως χριστιανισμός και ελληνισμός είναι δύο αντίθετες και συγκρουόμενες έννοιες:

«Δεν είμαι Χριστιανός και το έχω πει χιλιάδες φορές» τόνισε ο «άρχοντας» της νύκτας. «Και δεν είμαι Χριστιανός γιατί είμαι Έλληνας. Αυτά τα δύο δε συνάδουν. Σας παραμυθιάζουν με ελληνορθόδοξη και καθολική πίστη. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ανήκουν σε κάποια θρησκεία λένε «πιστεύω» και έχουν ξεχάσει το «γνωρίζω». Πως πιστεύεις δηλαδή σε κάτι που δεν ξέρεις;» αναρωτιέται ο Νότης Σφακιανάκης.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής θεωρεί ότι ο κόσμος τον έχει εκτιμήσει επειδή είναι αληθινός και δεν προσποιείται: «Αυτός που είμαι και στην προσωπική μου ζωή είμαι και στην πίστα και στις συνεντεύξεις μου και παντού. Αυτό το... «δίμουρο» είναι κάλπικο και εμένα δε μου κάνει». Δηλαδή ο «άρχοντας» της πίστας είναι άρχοντας και στην προσωπική του ζωή; «Ο τίτλος “άρχοντας” ποτέ δε μου είπε κάτι. Είναι το ίδιο σα να με φωνάξεις Νότη. Με ενθουσιάζει, μου αρέσει αλλά δε με επηρεάζει ώστε να γίνω ψώνιο».

Αφού καταφέρετε κατά όλων όσων οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο, «να είναι υποθηκευμένη», ο Νότης Σφακιανάκης εξηγεί ότι αν και αγαπά την Ελλάδα δεν έχει πολιτευθεί γιατί… ξυπνάει αργά: «Δε μπορώ να μπω στην πολιτική γιατί δεν ξεκουράζομαι όσο χρειάζεται για να έχω δυνάμεις, κοιμάμαι 9 το πρωί. Αλλιώς θα είχα ασχοληθεί ενεργά και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που θα άξιζε τον κόπο».

Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι στη μουσική πορεία του Νότη Σφακιανάκη; Ο ίδιος απαντά με δύο λέξεις: «Έπεται συνέχεια…».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα