"Σας ομιλεί ο κυβερνήτης Κώστας Μακεδόνας"

Ετοιμάζεται για μία διαφορετική καριέρα στους αιθέρες! Τις επόμενες ημέρες θα καθίσει στο cockpit του airbus μεταφέροντας επιβάτες από τη μια πόλη της Ελλάδας στην άλλη. Κι έπειτα, θα ανοίξει τα φτερά του σε ταξίδια μεσαίων αποστάσεων, σε πτήσεις εξωτερικού. Ο Κώστας Μακεδόνας υπέγραψε συμβόλαιο με γνωστή αεροπορική εταιρεία και ετοιμάζεται για το πρώτο επαγγελματικό ταξίδι σε πτήση εσωτερικού. Ενα όνειρο ζωής του γνωστού τραγουδιστή γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Ο ίδιος… δεν πετάει στα σύννεφα. Και αυτή τη φορά αντιμετωπίζει τα πράγματα με σοβαρότητα κι ευθύνη.

Ο Κώστας Μακεδόνας γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες και τη μεγάλη ευθύνη αυτής της δουλειάς, την οποία αγαπάει πολύ. Το ίδιο δυνατά και με πάθος, όπως και το τραγούδι, το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να αποχωριστεί, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως. Δεν μπορεί να ξεχωρίσει το ένα από το άλλο: «Είναι σαν να μου λέτε να διαλέξω ανάμεσα στην κόρη μου και στον γιο μου. Γίνονται αυτά τα πράγματα; Δεν μπορώ να διαλέξω» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του στην «Εspresso».

Η πτώση με το ελικόπτερο στη Σφενδάλη της Μαλακάσας κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής πτήσης δεν στάθηκε εμπόδιο στα όνειρά του. Ούτε και οι παραινέσεις των φίλων του και των συναδέλφων του. Ο Γιώργος Νταλάρας του το είπε και δημοσίως «άσε τα αεροπλάνα, η δουλειά σου είναι το τραγούδι». Ο δημοφιλής τραγουδιστής τα ακούει γελώντας όλα αυτά. Κανείς δεν μπορεί να γίνει εμπόδιο στο όνειρό του. Σε αυτό το συναίσθημα ελευθερίας που κυριαρχεί όταν βρίσκεται ψηλά στον ουρανό και βλέπει τον κόσμο από εκεί. Και αυτόν τον καιρό, μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με την αεροπορική εταιρεία, αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, αφού το μεγάλο όνειρό του γίνεται επιτέλους πραγματικότητα.

Ο Κώστας Μακεδόνας περνάει στα δύσκολα χωρίς να δίνει έμφαση στο γεγονός. Αποφεύγει να μιλάει για τις νέες ευθύνες που αναλαμβάνει. Ανήκει στους ανθρώπους εκείνους που ασχολούνται πολύ σοβαρά με τη δουλειά τους και το έχει αποδείξει. Γι’ αυτό έχει κερδίσει την αγάπη των συναδέλφων του, αλλά και του απλού κόσμου που θαυμάζει τη φωνή του. «Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γνωρίζουν όλοι πόσο πολύ σοβαρά αντιμετωπίζει τη δουλειά του. Είναι ένας άνθρωπος που δεν ασχολείται με τίποτε άλλο παρά μόνο με την οικογένειά του και τη δουλειά. Δεν ξοδεύει τον χρόνο του άσκοπα. Μελετάει, γιατί θέλει πάντα να βελτιώνεται και να προχωρεί. Δεν επαναπαύεται ποτέ» υποστηρίζουν άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του.

Τον τελευταίο καιρό, ο δημοφιλής τραγουδιστής χρειάστηκε πολλές φορές να επισκεφθεί τα γραφεία της αεροπορικής εταιρείας με την οποία έχει ξεκινήσει συνεργασία. Οι άλλοι πιλότοι αλλά και οι υπάλληλοι τον καλωσόρισαν και του ευχήθηκαν «καλορίζικος και καλοτάξιδος», όπως και οι πολύ δικοί του άνθρωποι και βεβαίως η σύζυγός του Σταυρούλα και τα δύο αγγελούδια τους, η Μανόλια και ο Νικόλας. Αυτοί οι τρεις άνθρωποι είναι όλη του η ζωή. Το καλοκαίρι γιόρτασε με μια επιτυχημένη συναυλία στον Λυκαβηττό το γεγονός ότι είναι ζωντανός. Στο πρώτο ταξίδι θα πάρει μαζί του για φυλαχτό την αγάπη τους και τα δώρα που του αγόρασαν γι’ αυτήν την ξεχωριστή στιγμή της ζωής του.

O Κώστας Μακεδόνας δεν έφτασε τυχαία έως εδώ. Χρειάστηκε πολύς χρόνος και πολλή μελέτη για να αποκτήσει τα πτυχία του το ένα μετά το άλλο. Ελάχιστοι καλλιτέχνες σε ολόκληρο τον κόσμο ασκούν το επάγγελμα του πιλότου παράλληλα με τις καλλιτεχνικές δραστηριότητές τους. Πιο γνωστός είναι ο Τζόν Τραβόλτα.


ΠΗΡΕ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ο Κώστας Μακεδόνας ξεκίνησε να πετάει το 1993 στην Αερολέσχη Θεσσαλονίκης και έναν χρόνο αργότερα απέκτησε το ερασιτεχνικό πτυχίο χειρισμού αεροσκαφών.

Το 1999, αφού φοίτησε στη Σχολή Επαγγελματιών Πιλότων της Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΣΕΧΟΑ), έλαβε πτυχίο επαγγελματία χειριστή αεροπλάνων (CPL), πτυχίο πτήσεως δι’ οργάνων (IFR) και άδεια για πολυκινητήρια αεροπλάνα. Η αγάπη του τον οδήγησε σε μεγαλύτερα αεροσκάφη. Ο δημοφιλής τραγουδιστής είχε εκπαιδευτεί και ήταν πιλότος σε δύο τύπους μεγάλων αεροπλάνων, το Dash 7 (πενήντα θέσεων, turboprop) καιτο Boeing 737 - 300/400/500, και συνεργαζόταν με εταιρεία που πραγματοποιεί αεροκομιδές ασθενών από απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας βοηθώντας ανθρώπους που κινδυνεύουν.

Το καλοκαίρι ταξίδεψε στην Ευρώπη -κανείς δεν το γνώριζε, το είχε πει σε ελάχιστους- και εκπαιδεύτηκε για να πιλοτάρει αεροπλάνα τύπου airbus A-320.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα