Robert Powell: "Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ"... θυμάστε!

Ο ηθοποιός  Robert Powell ο οποίος έγινε γνωστός από την συμμετοχή στην κλασσική παραγωγή ο "Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ", θα μας κρατήσει συντροφιά και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την Μεγάλη εβδομάδα.

Ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Ιησού στην ταινία, σήμερα είναι 69 ετών και σίγουρα έχετε περιέργεια να δείτε πως είναι σήμερα, αφού μετά την επιτυχία τους ως Ιησούς, που ήταν το αποκορύφωμα στην καριέρα του ο ηθοποιός δεν κατάφερε να κάνει κάτι άλλο εξίσου σημαντικό.

Ο νεαρός τότε Robert Powell, σε ηλικία 31 ετών, πήρε τον ρόλο του Ιησού αφήνοντας πίσω του «ογκόλιθους» του παγκόσμιου κινηματογράφου που τον διεκδικούσαν, όπως ο Al Pacino και ο Dustin Hoffman.

Ο ρόλος όμως αυτός όπως αποδείχθηκε στάθηκε, όχι μόνο αποκορύφωμα, αλλά και... καταστροφή του. Αφού μετά την επιτυχία της ταινίας, ο Πάουελ απευθύνθηκε στο Χόλιγουντ, όμως οι περισσότεροι σκηνοθέτες δίσταζαν να δώσουν στον «άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού», ρόλους «γήινους», ρόλους «ανθρώπινης αδυναμίας».

Πλέον, έχει αφήσει την υποκριτική, είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη, ενώ αρέσκεται στο να ταξιδεύει με το σκάφος του.

Ο ίδιος μιλώντας για την ερμηνεία του στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» είχε δηλώσει:

«Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία.»

«Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως "τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού"».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα