Στάη: "Είδα να τα σπάτε". Κασιδιάρης: "Αναποδογύρισαν"

Ο διάλογος ανάμεσα στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη και την Έλλη Στάη, όπως αναμένονταν, ήταν - ας το πούμε- "δυναμικός"!
Με "ευγένεια" αλλά και "σεβασμό" ο ένας απέναντι στον άλλο, αλλά οι τόνοι και το κλίμα, ανάμεσά τους έτοιμο για έκρηξη!
Το σίγουρο πάντως είναι ότι κανένας δεν μπορεί να λήξει από έναν τέτοιο διάλογο!

«Είδα να τα σπάτε», παρατήρησε η δημοσιογράφος. «Αναποδογύρισαν κάποιοι πάγκοι, ας σταματήσει το ελληνικό κράτος να κάνει πλάτες στους λαθρομετανάστες», απάντησε ο βουλευτής...

«Αυτή ήταν μια εικόνα βίας. Αυτός είναι ο τρόπος να αντιμετωπίσετε την ανάγκη για νομιμότητα, η βία; Γιατί επιλέγετε τη βία;», ήταν το επόμενο ερώτημα. 
Ο βουλευτής και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας στην Έλλη Στάη και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, όπως ήταν φυσικό, υπεραμύνθηκε της ενέργειας της Χρυσής Αυγής να κάνει «επιδρομή» στο πανηγύρι της Ραφήνας και να καταστρέψει πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών.
Αρνήθηκε επίσης ότι πρόκειται για «αυτοδικία» και χαρακτήρισε «προστασία» την ενέργεια του κόμματος. 

Μάλιστα, ο Η. Κασιδιάρης «απείλησε» την Ε. Στάη ότι κινδυνεύει να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη ως  κατηγορούμενη στην περίπτωση που αγοράσει τσάντα από παράνομο μετανάστη!  «Κάθε Έλληνας  έχει δικαίωμα  να ρωτήσει εάν ένα προϊόν είναι νόμιμο ή  προϊόν λαθρεμπορίου.  Ξέρετε κυρία Στάη ότι αν αγοράσετε ένα προϊόν λαθρεμπορίου πηγαίνετε κι εσείς κατηγορούμενη;»  έθεσε συγκεκριμένα το ερώτημα. Παραδέχθηκε πάντως ότι «αναποδογύρισαν κάποιοι πάγκοι πράγματι» στη Ραφήνα, οι οποίοι είχαν πάνω τους προϊόντα λαθρεμπορίου.

Ο  βουλευτής της Χρυσής Αυγής απάντησε και στον ισχυρισμό του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόμμα του είναι νεοναζιστική οργάνωση.  «Δεν είμαστε οργάνωση, μας ψήφισαν 500.000 Έλληνες» υποστήριξε.  

Ο Η. Κασιδιάρης ανακοίνωσε ότι αύριο το κόμμα του  θα καταθέσει  μήνυση σε βάρος του αρχηγού της ΕΛΑΣ, για τους ελέγχους που πραγματοποίησαν σήμερα διμοιρίες των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και προανήγγειλε ουσιαστικά τη συνέχεια των δικών τους «ελέγχων».    Όπως δήλωσε, «θα μεταχειριστούμε κάθε μέσο που μας παρέχει το Σύνταγμα για να γίνουμε μια ευνομούμενη χώρα».
«Δεν επιλέγουμε τη βία. Οι ίδιοι που αυτοπαρουσιάζονται σαν αλλοδαποί μικροπωλητές είχαν επιτεθεί σε Έλληνες», συνέχισε ο βουλευτής ο οποίος στο ερώτημα αν η Χρυσή Αυγή θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο με παράνομους Έλληνες μικροπωλητές απάντησε: «Δεν υπάρχουν παράνομοι Έλληνες μικροπωλητές».

«Θεωρούμε ότι με την πράξη μας αυτή επιτέλους ξύπνησε το ελληνικό κράτος και θα γίνουν κινήσεις για να παταχθεί το παρεμπόριο», τόνισε ο κ. Κασιδιάρης και πρόσθεσε ότι τα μέλη της Χρύσης Αυγής θα μεταχειριστούν «κάθε μέσο που μας παρέχει το Σύνταγμα ώστε να επανέλθει η ευνομία της χώρας».

Στο ερώτημα αν θα συνεχίσουν τις πράξεις αυτοδικίας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αντέδρασε λέγοντας: «Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα το αναγνωρίζει και το σύνταγμα των Ελλήνων. Δεν θα καταργήσουμε και το Σύνταγμα!».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα