Η 11η Σεπτεμβρίου μείωσε τις γεννήσεις αγοριών

Μία απρόσμενη παρενέργεια στον πληθυσμό φαίνεται πως προκάλεσαν, μεταξύ άλλων, οι τρομοκρατικές επιθέσεις τις 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, κατά το επόμενο χρονικό διάστημα μειώθηκαν οι γεννήσεις των αγοριών στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, υπό τον Tim Bruckner, δημοσίευσαν μελέτη στο περιοδικό για θέματα δημόσιας υγείας «Biomed Central Journal», όπου αναφέρουν ότι το τραγικό συμβάν της 11ης Σεπτεμβρίου είχε επιπτώσεις ακόμα και σε άτομα που δεν συνδέονταν άμεσα με τις απώλειες των χιλιάδων ανθρώπινων ζωών στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, σε βαθμό που παρατηρήθηκε γενικότερη αύξηση στον αριθμό αποβολών και θανάτων αρσενικών εμβρύων.

Οι ερευνητές κατέγραψαν απότομη άνοδο γύρω στο 12% στις καταγεγραμμένες αποβολές και θανάτους αγοριών καθ' όλο τον Σεπτέμβριο του 2001, καθώς και τη γέννηση σημαντικά λιγότερων αγοριών, σε σχέση με τα αναμενόμενα, κατά τους επόμενους τρεις έως τέσσερις μήνες.

Όπως είπε ο Bruckner, σύμφωνα με τη λεγόμενη «θεωρία του κοινοτικού πένθους», οι κοινωνίες αντιδρούν με συναισθηματικά αρνητικό τρόπο σε τραγικά συμβάντα εθνικού βεληνεκούς, παρόλο που οι άνθρωποι δεν έχουν άμεση εμπλοκή με τα συγκεκριμένα περιστατικά. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την έρευνα, αυτή η ψυχική αντίδραση λόγω του σοκ οδηγεί σε γεννήσεις λιγότερων αγοριών, καθώς επηρεάζονται άμεσα οι έγκυες γυναίκες, ιδίως όσες κυοφορούν αρσενικά έμβρυα.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, περίπου 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν δύο αεροπλάνα, υπό τον έλεγχο ισλαμιστών τρομοκρατών, έπεσαν πάνω στους «Δίδυμους πύργους» του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο Μανχάταν, προκαλώντας την κατάρρευσή τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα