Ανοίγει σήμερα η αυλαία του 65ου Φεστιβάλ Καννών

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 1064 άτομα
Ανοίγει σήμερα η αυλαία του 65ου Φεστιβάλ Καννών

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του 65ου Φεστιβάλ Καννών, του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ στον κόσμο.

Με την Marilyn Monroe να "πρωταγωνιστεί" στην επίσημη αφίσα της φετινής διοργάνωσης , με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το θάνατο της θρυλικής σταρ.

Οικοδέσποινα της τελετής έναρξης και λήξης του φεστιβάλ θα είναι η Γαλλίδα σταρ του "The Artist"  Berenice Bejo, στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν οι Ewan McGregor, Diane Kruger, Alexander Payne αλλά και ο σχεδιαστής μόδας Jean-Paul Gaultier, με πρόεδρος της επιτροπής τον ιταλό Nanni Moretti.

Το φετινό φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα με την ταινία "Moonrise Kingdom" του Wes Anderson στην οποία πρωταγωνιστούν οι Bruce Willis και Edward Norton.

Στις Κάννες αναμένεται να βρεθούν φέτος πολλά διάσημα ονόματα του Χόλιγουντ, όπως οι Brad Pitt,, Angelina Jolie,  Nicole Kidman, Robert Pattinson, Kristen Stewart, Kylie Minogue, Matthew McConaughey, Marion Cotillard και άλλοι.

Συνολικά θα προβληθούν 54 ταινίες, από τις οποίες 22 συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα.

Δείτε το πρόγραμμα των ταινιών στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.festival-cannes.fr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα