ΕΡΤ: Οι εργαζόμενοι παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης θα στοιχίσει 300 – 500 εκατ. ευρώ.

«Η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και οποιοσδήποτε έωλος κυβερνητικός σχεδιασμός για τη συνέχεια, δημιουργεί αυτή τη στιγμή στα κρατικά ταμεία ένα επιπλέον χρέος που ξεπερνά με μέτριους υπολογισμούς τα 300 εκατ. ευρώ και ίσως πλησιάσει και το μισό δισ. ευρώ», τόνισαν οι εργαζομενοι.

Μέσα σ’ αυτά συγκαταλέγονται οι αποζημιώσεις των 2.650 εργαζομένων, οι ρήτρες συμβολαίων, η ακύρωση συμφωνιών παραγωγών προγράμματος που μεταφέρονται όλες  στο δημόσιο λογιστικό και στον ελλειμματικό προϋπολογισμό.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν επίσης ότι δεν πρόκειται να φύγουν από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους, περιφρουρώντας τη δημόσια περιουσία.

«Το λάθος και τα συνεχιζόμενα λάθη που ακολούθησαν για να διορθώσουν το πρώτο της 11ης Ιουνίου διορθώνεται με μια κίνηση. Την επαναφορά του χρόνου στις 10 Ιουνίου και την έναρξη μιας ειλικρινούς και καθαρής συζήτησης για το αύριο της ΕΡΤ» είπαν.

Όσο για τα διαφυγόντα κέρδη της ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης είπε ότι μεγάλα αθλητικά γεγονότα έχουν πληρωθεί, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, η Φόρμουλα 1 και ο τρίτος τελικός του πρωταθλήματος μπάσκετ.

Τέλος ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΕΡΤ, Νίκος Μιχαλίτσης αναφέρθηκε στις οικονομικές ζημιές που προκάλεσε η διακοπή του σήματος ERT World τονίζοντας:

«Η αιφνίδια και χωρίς προειδοποίηση διακοπή της μετάδοσης δίνει την ευκαιρία σε όλες τις συνδρομητικές πλατφόρμες να αρνηθούν την καταβολή των χρημάτων, επικαλούμενες τη ζημιά που υπέστησαν οι ίδιες από τη διακοπή των συμβολαίων με τους συνδρομητές τους. Ετήσιες απώλειες για την ΕΡΤ 2.000.000 ευρώ από τις 4/9/12 και εντεύθεν. Η διάλυση της ΕΡΤ ακυρώνει ουσιαστικά και τη συμμετοχή της στο ΕΣΠΑ με ζημιές 9,8 εκατ. ευρώ, αλλά και επιφέρει και την απώλεια των συχνοτήτων στην ψηφιακή τηλεόραση. Η ζημιά είναι ανυπολόγιστη όχι μόνον οικονομικά, αλλά και γιατί το δημόσιο θα μείνει χωρίς δικές του συχνότητες και χωρίς δικό του δίκτυο στην ψηφιακή τηλεόραση».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα