Οριστικό και άδοξο τέλος για το "50 - 50"

Ενα απίστευτο θρίλερ παίχτηκε τις τελευταίες ημέρες με μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές της ελληνικής παρέας. Τι μέλλει γενέσθαι με τη θρυλική παρέα του «50-50»; Ενώ αρχικά η σειρά πήρε αναβολή για το δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν, μια νέα αναβολή για τον Νοέμβριο του 2012 τη στέλνει, όπως όλα δείχνουν, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Η «Espresso» επικοινώνησε με τους πρωταγωνιστές της σειράς, που εξιστορούν τι έχει γίνει και κάποιοι δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για το (ουσιαστικό) κόψιμο του «50-50» που κάθε εβδομάδα χάριζε άφθονο γέλιο και είχε πολλούς φανατικούς θαυμαστές.

Σκωτσέζικο ντους για την τρελοπαρέα του «50-50». Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Σάκης Μπουλάς και δεκάδες ακόμη ηθοποιοί μένουν στα κρύα του λουτρού, αφού από την παραγωγή στην κυριολεξία τελευταία στιγμή τούς ενημέρωσαν ότι για φέτος η σειρά κόβεται οριστικά από το πρόγραμμα του Mega.

Η απόφαση είναι ειλημμένη και ούτε καν ταλαντεύεται στο «50-50». Εκτός τηλεοπτικού προγράμματος για τη χειμερινή σεζόν μένει η πλέον επιτυχημένη σειρά του Mega και απ’ ό,τι όλα δείχνουν, μπαίνει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας! Το πλέον άκομψο, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι οι ηθοποιοί, είναι ότι ενημερώθηκαν για την απόφαση του καναλιού στο παρά πέντε, δύο ημέρες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Πολλοί από αυτούς μάλιστα μένουν χωρίς δουλειά, αφού έχουν απορρίψει προτάσεις για άλλες παραγωγές, είτε τηλεοπτικές είτε θεατρικές.

Ηδη εδώ και καιρό υπήρχε έντονη φημολογία για μείωση του αριθμού των επεισοδίων, με το κανάλι να δηλώνει οικονομική αδυναμία να στηρίξει μια τόσο μεγάλη και πολυδάπανη παραγωγή. Ωστόσο όλοι γνώριζαν ότι θα γυρίζονταν δεκαπέντε επεισόδια, έστω κι αν το Mega προγραμμάτιζε την προβολή τους στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Οι ηθοποιοί είχαν πάρει όρντινο και από προχθές θα ξεκινούσαν γυρίσματα. Αντ’ αυτού, Σάββατο μεσημέρι από την παραγωγή τούς ενημέρωσαν όλους ότι η σειρά προς το παρόν αναβάλλεται! «Δύο ημέρες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, το Σάββατο το απόγευμα, με ενημέρωσαν ότι η σειρά πάει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- για τον Νοέμβριο του 2012. Ακύρωσαν τα γυρίσματα και μας δήλωσαν ότι θα μας ενημερώσουν αργότερα» δηλώνει ο εκ των πρωταγωνιστών της σειράς Σάκης Μπουλάς.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος, ο ηθοποιός δεν κρύβει την πικρία του για την εξέλιξη, αφού -όπως δηλώνει- αναγκάστηκε να πει πολλά «όχι» για επικείμενες συνεργασίες που του πρότειναν. «Ηξερα τον χειμώνα ότι θα έκανα τηλεοπτικά το “50-50”. Αυτό και μόνο, σε συνδυασμό με την “Ακτή Πειραιώς”, θα γέμιζε τον χρόνο μου. Είχα πρόταση από τον Αλέξανδρο Ρήγα να συμμετάσχω στην επιθεώρηση του “Λαμπέτη” και αρνήθηκα».

Κατά βάθος ο δημοφιλής ηθοποιός πιστεύει ότι η σειρά δεν πρόκειται να ξαναβγεί στον αέρα: «Ηταν ευτυχής συγκυρία ότι και οι τρεις μας δεχτήκαμε φέτος να συνεχίσουμε τη σειρά. Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο πλέον να ξαναβρεθούμε. Το θεωρώ πολύ… χλομό!»

Απ’ ό,τι φαίνεται, ακόμη και οι βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για το τι θα συμβεί. Παρά τα όσα ακούγονταν, είχαν πάρει τη διαβεβαίωση τόσο από το κανάλι όσο και από την παραγωγή ότι τα γυρίσματα θα ξεκινούσαν κανονικά και η σειρά θα έβγαινε στον αέρα αρχές του 2012. Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν πριν από δέκα ημέρες ο Πέτρος Φιλιππίδης, καλεσμένος στο «Πρωινό mou» στο Mega, διερρήγνυε τα ιμάτιά του δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι τα γυρίσματα ξεκινούν σε μία εβδομάδα και το αργότερο έως τις 15 Ιανουαρίου το «50-50» θα φιγουράρει στο πρόγραμμα του καναλιού.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος με την τροπή που πήρε το θέμα είναι και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης. «Η σειρά δεν θα γίνει. Με πήραν τηλέφωνο το περασμένο Σάββατο και με ενημέρωσαν ότι αναβάλλονται τα γυρίσματα. Υποθετικά ίσως ξαναρχίσουν σε ενάμιση χρόνο. Δεν ξέρω. Αλίμονο σε αυτούς που βρίσκονταν στη σειρά και είχαν πάρει δάνεια» δηλώνει στην «Espresso» ο ηθοποιός.

Ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει η τηλεοπτική σύντροφος του Παύλου Χαϊκάλη στη σειρά Μαρία Ανδρούτσου πως ακόμη και μια σειρά που χτυπούσε «κόκκινο» στα μηχανάκια τηλεθέασης έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης: «Μας είχαν ενημερώσει ότι ξεκινάμε γυρίσματα, αλλά ξεκανονίστηκε. Τελικά η οικονομική κρίση και η αναστάτωση στη χώρα μας αποδεικνύεται ότι είχαν αντίκτυπο παντού. Ακόμη και σε μια σειρά που κανείς, λόγω της πορείας της, δεν πίστευε ότι θα την άγγιζαν. Κανείς δεν περίμενε ότι θα κοβόταν, ήταν ξαφνικό για όλους μας».

«Τέλος, λόγω οικονομικών προβλημάτων»

Το κόψιμο της σειράς, τουλάχιστον για τη νέα τηλεοπτική χρονιά, επιβεβαιώνει και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανωση Νίκος Χασσίδ με δηλώσεις του στην «Espresso»:

«Οσον αφορά το “50-50”, στην αρχή είχαμε εντολή να παραγάγουμε είκοσι επεισόδια για την περίοδο Νοεμβρίου 2011 - Ιουνίου 2012. Μετά -και λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων- τα επεισόδια έγιναν δεκαπέντε για προβολή από τον Ιανουάριο 2012. Ομως, απ’ ό,τι φάνηκε, η κατάσταση επιδεινώθηκε και τελικά προτιμήθηκαν για την περίοδο αυτή σειρές που είχε ήδη αρχίσει τη μαγνητοσκόπησή τους, αφού η προβολή τους θα γινόταν από τον Νοέμβριο 2011, και το “50-50” να ξαναγίνει είκοσι επεισόδια, αλλά για την περίοδο του Νοεμβρίου 2012 - Ιουνίου 2013. Περισσότερες πληροφορίες μόνο οι υπεύθυνοι του Mega μπορούν να σας δώσουν».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα