ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ

ΥΛΙΚΑ 

  • 300 γρμ. λευκά ή κόκκινα καυτερά Σπαγγέτι
  • 2 κουταλιές Λάδι
  • 6 στραγγισμένα, σε κομμάτια φιλέτα Αντσούγιες
  • 1 κουταλιά Κέτσαπ
  • 20 μαύρες, σε φετάκια, Ελιές
  • 1 κουταλιά Ξύδι
  • 1 σκελίδα λιωμένο Σκόρδο
  • 10 φυλλαράκια φρέσκο Βασιλικός
  • 100 γρμ. φιλέ Παρμεζάνα
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο Πιπέρι

ΥΛΙΚΑ

Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι και στραγγίξτε τα. Ζεστάνετε το λάδι στην κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια και ρίξτε μέσα τις αντσούγιες, τον πελτέ ντομάτας, τις ελιές, το ξίδι, το σκόρδο, το βασιλικό κι ανακατέψτε τα επάνω στη φωτιά 1'-2'. Αν χρησιμοποιήσετε άσπρα σπαγγέτι, προσθέστε στη σάλτσα 1 κουταλάκι θρυματισμένες πιπερίτσες τσίλι που θα δώσουν την καυτερή γέυση. Ρίξτε μέσα στη σάλτσα τα μακαρόνια κι ανακατέψτε τα απαλά, να ενωθούν.

Σερβίρετε τα σε ζεστά πιάτα και πασπαλίστε τα με την παρμεζάνα. Τρίψτε μπόλικο μαύρο πιπέρι με το μύλο πιπεριού επάνω από κάθε μακαρονάδα.

Καλή επιτυχία!

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα