Συνταγές Χριστουγέννων, Τούρτα Σοκολάτα με κάστανα

Τούρτα Σοκολάτα με κάστανα, Χριστουγεννιάτικες Συνταγές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί με αντικολλητικό  χαρτί.

 

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους . σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε .  προσθέτουμε και το βούτυρο λιωμένο. Ρίχνουμε τη πρέζα αλάτι στα ασπράδια και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα. Ενώνουμε τα δυο μίγματα μαλακά.  Στρώνουμε το μίγμα στη λαμαρίνα και το ψήνουμε για 10 λεπτά.

 

Όταν βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αφαιρούμε το χαρτί.  Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει για λίγο και το κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια.

Ζεσταίνουμε τη κρέμα κάστανου και διαλύουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνης ενώ πρώτα τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.

Ενώνουμε το τυρί κρέμα με τη κρέμα κάστανου. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγύ.  Ενώνουμε τα 2 μίγματα .

Σε μια φόρμα του κεικ μακρόστενη στρώνουμε πλαστική μεμβράνη και βάζουμε ένα κομμάτι από το παντεσπάνι. Στρώνουμε μια δόση κρέμας και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά τελειώνοντας με ένα στρώμα παντεσπάνι. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 -6 ώρες να σφίξει.

 

Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος  και βάζουμε μέσα τη σοκολάτα τριμμένη. Προσθέτουμε και το βούτυρο. Με αυτό το γλάσο ,αφού κρυώσει λίγο καλύπτουμε τη τούρτα. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες . στολίζουμε με μαρόν γλασέ.

Καλή επιτυχία .


<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι


3 αυγά

 

60 γρ. ζάχαρη

 

60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

20 γρ. βούτυρο και 10 γρ. για το ταψί

 

1 πρέζα αλάτι

 

Για την κρέμα


250 γρ. τυρί κρέμα

 

250 γρ. κρέμα κάστανου γλυκιά

 

200 γρ. κρέμα γάλακτος

 

1 κ.σ ζάχαρη άχνη

 

6 γρ. φύλλα ζελατίνης

 

Για το γλάσο


200 γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα

 

200 γρ. κρέμα γάλακτος

 

20 γρ. βούτυρο

 

Για το στόλισμα


Μαρον γλασέ

 


 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα