Μελομακάρονα Γεμιστά

Μελομακάρονα Γεμιστά

ΥΛΙΚΑ

για τη ζύμη

1/2 κιλό λάδι

2 ποτήρι του νερού ζάχαρη

χυμό από 5 πορτοκάλια

1 κουταλιά μικρή σόδα

μισό ποτήρι κονιάκ

1/2 κιλό σιμιγδάλι

1 κιλο αλεύρι

 

για τη γέμιση

200 γραμ. ναμύγδαλα

200 γραμ. καρύδια

1/2 φλιτσάνι σουσάμι

κανέλα

γαρίφαλο

για το μέλωμα

2 ποτήρια νερού μέλι

2 ποτήρια νερού ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το λάδι για 30 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 15 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό μαζί με τη σόδα, τη ξυσμένη φλούδα και το κονιάκ και χτυπάμε για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ύστερα το αλεύριώσπου να γίνει η ζύμη μαλακή.

Ξεφλουδίζουμε και ψήνουμε τα αμύγδαλα και το σουσάμι Καθαρίζουμε και τα καρύδια και τα χτυπάμε λίγα λίγα στο γουδί.

Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κανέλλα και τα γαρίφαλα, λίγη ζάχαρη και λίγο νερό.

Παίρνουμε λίγο από το μίγμα και το τυλίγουμε σε ένα κομματάκι από τη ζύμη, το πλάθουμε και το βάζουμε σε ταψί

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Βράζουμε σιγά σιγα το σιρόπι για να δέσει.

όταν βγάλουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι ζεστό

Καλή επιτυχία .


<< ... Περισσότερες

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα