ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ: ΣΥΝΤΑΓΗ

Κουραμπιέδες με βούτυρο: Συνταγή

Υλικά

750 γρ, βούτυρο LURPAK

60 γρ. ζάχαρη

2 κρόκοι αυγών

2 κ.γλ μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. κονιάκ

1 κ.γλ κανέλα σε σκόνη

1/2 κ.γλ γαρίφαλο σε σκόνη

350 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα

900γρ. με 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

Διαδικασία

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα (περίπου 10 λεπτά).Στο μεταξύ στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και στρώνουμε τα αμύγδαλα. Τα βάζουμε  στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 -20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν . τα βγάζουμε και τα χοντροκόβουμε με ένα μαχαίρι.

Στο μίγμα του μίξερ προσθέτουμε τους κρόκους ,τα μπαχάρια και το κονιάκ. Τα χτυπάμε για 2 λεπτά όλα μαζί. Αποσύρουμε από το μίξερ και μεταφέρουμε το μίγμα σε λεκάνη.προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε ελαφρά .στο τέλος προσθέτουμε και τα αμύγδαλα. Ζυμώνουμε για λίγο ακόμη. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς με διάμετρο 4 εκατοστά ή μισοφέγγαρα ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε.

Τους τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Τους πασπαλίζουμε μρ μπόλικη ζάχαρη άχνη, ώστε να πάει παντού.

Καλή επιτυχία .


<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα