Σοκολατάκια: Χριστουγεννιάτικες συνταγές

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ. Ζάχαρη
  • 175 γρ. Νερό
  • 400 γρ. Γάλα εβαπορέ
  • 100 γρ. Βούτυρο
  • 175 γρ. άσπρη Σοκολάτα γάλακτος
  • 100 γρ. Φλούδες Αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη, το νερό, το γάλα και το βούτυρο. Ζεσταίνετε σιγά - σιγά και ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη καλά. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και βράζετε για λίγα λεπτά να πήξει το μίγμα.

Βγάζετε από τη φωτιά και ακουμπάτε το κατσαρολάκι σε φαρδύ μπολ με κρύο νερό. (Αυτό γίνεται για να σταματήσει γρήγορα ο βρασμός της ζάχαρης για να μην κρυσταλλιάσει). Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για 2 - 3 λεπτά και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύετε καλά να λιώσει η σοκολάτα.

Χτυπάτε ελαφρά με πιρούνι, να αρχίσει να πήζει το μίγμα, και το αδειάζετε σε τετράγωνο βουτυρωμένο ταψάκι (20,5 εκ. η κάθε πλευρά). Ισιώνετε με σπάτουλα και χαράζετε με μαχαίρι σε τετραγωνάκια όσο ακόμα είναι μαλακό. Βάζετε στο ψυγείο να πήξει. Κόβετε σε κομματάκια και βάζετε σε φοντανιέρα ή τα προσφέρετε σε κουτί σαν δώρο.

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καφέ σοκολάτα γάλακτος αντί της άσπρης και να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με άλλους ξηρούς καρπούς ή και αποξηραμένα φρούτα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

Καλή επιτυχία .


<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα