ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΙ, ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΙ, ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ 

250 γραμμ. φασόλιαγίγαντες
αλάτι
20 κόκκους πιπέρι
αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Βάλτε τα φασόλια μέσα σε νερό και αφήστε τα να φουσκώσουν 24 ώρες. Στραγγίστε τα και βάλτε τα σε κατσαρόλα μέσα σε νερό που βράζει με αλάτι και τους κόκκους πιπέρι. Βράστε τα ώσπου να μαλακώσουν πολύ καλά. Στραγγίστε τα. Βάλτε τα λίγα λίγα σε σακούλα με αλεύρι και αλευρώστε τα. Μεταφέρετέ τα σε τρυπητό και κοσκινίστε τα λίγο, να φύγει η περίσσεια του αλευριού. Τηγανίστε τα σε καυτό λάδι. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί, να φύγει η περίσσεια του λαδιού. Σερβίρετέ τα ζεστά ή κρύα, συνοδεύοντάς τα με ταραμοσαλάτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα