ΤΣΙΖΚΕΪΚ: Μία εύκολη συνταγή και το μεγαλύτερο τσίζκεϊκ στον κόσμο

Ζαχαροπλάστες από το Μεξικό παρουσίασαν χθες το μεγαλύτερο γλυκό στον κόσμο που έχει παρασκευασθεί με βάση το λευκό τυρί, το οποίο κατέθεσαν για να προστεθεί στο βιβλίο Γκίνες των ρεκόρ, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

«Το γλυκό μας, το μεγαλύτερο στον κόσμο, ζυγίζει πάνω από δύο τόννους, έχει διάμετρο διάστασης 2,5 μέτρων και ύψος 55 εκατοστά», τονίζει ένας από τους 55 επαγγελματίες που συμμετείχαν στην παρασκευή του, για την οποία αφιέρωσαν πάνω από 60 ώρες εργασίας.

Οι ζαχαροπλάστες χρησιμοποίησαν 800 κιλά λευκό τυρί, 800 κιλά γιαούρτι, 350 κιλά μπισκότο, 250 κιλά ζάχαρη, 150 βούτυρο και 100 φράουλες.

Οργανισμός αρωγής θα διανείμει 20.000 μερίδες από το γιγάντιο αυτό επιδόρπιο στις φτωχογειτονιές της μεξικανικής πρωτεύουσας.

Τσιζκέικ φράουλα (εύκολο χωρίς ψήσιμο)
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση
2 πακέτα θρυμματισμένα Μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου
200 γραμ. βιτάμ λιωμένο 

Για την κρέμα
300 γρ. τυρί Κρέμα
1 κούπα άχνη Ζάχαρη
2 κουτιά ερμόλ σαντιγί φυτική
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

Για την επικάλυψη 
1 μαρμελάδα φράουλα 
1 κουταλιά της σούπας κορν- φλάουερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύετε τα μπισκότα με το βούτυρο και τα βάζετε σε ταψάκι 20,5 εκ. με κούμπωμα στα πλαϊνά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα βάλετε σε ένα μικρό ταψάκι. Τα πιέζετε με την παλάμη σας δυνατά να καλύψουν τη βάση.
Χτυπάτε με μίξερ  το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το κονιάκ και την σαντιγί να μαλακώσει και να αφρατέψει.

Αδειάζετε το μίγμα στη βάση με τα μπισκότα και ισιώνετε την επιφάνεια.

Για την επικάλυψη βάζετε σε ένα κατσαρολάκι  την μαρμελάδα, την οποία προηγουμένος την έχετε βάλει στο multy και έχετε διαλύσει όλα τα πιθανά κομμάτια φράουλας, με ελάχιστο νερό (2 κουταλιές της σούπας) και ανακατεύεται καλά. Στο τέλος ρίχνεται και μία κουταλιά κορν φλάουερ και ανακατεύεται γρήγορα για να δέσει. Ρίχνεται την επικάλυψη αφού κρυώσει λίγο και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει (τουλάχιστον 6 - 7 ώρες). Ανοίγετε το κούμπωμα στα πλαϊνά και βάζετε το τσιζκέικ σε πιατέλα.

Καλή επιτυχία!

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα