ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

 ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 3/4 φλιτζανιού κομμένη και καβουρντισμένη αμυγδαλόψυχα
  • 3 (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια) αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι (το 1 αρωματισμένο με μπράντυ) γάλα
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά στιγμιαίος καφές
  • 2/3 φλιτζανιού πορτοκάλι 
  • 1/2 κιλό σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ. σαβουαγιάρ
  • 2 κουταλιές μπράντυ
  • 1/2 φλιτζάνι βιτάμ
  • 1 φλιτζάνι γάλα αρωματισμένο με λίγο μπράντυ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε κατσαρόλα τη σοκολάτα με τον καφέ, το μπράντυ και το γάλα. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.  Χτυπάτε σε μπωλ το ΒΙΤΑΜ με τη ζάχαρη άχνη ώσπου το μίγμα να αφρατέψει. Ρίχνετε στο μίγμα τους κρόκους έναν τη φορά. Προσθέτετε στο μίγμα του ΒΙΤΑΜ το μίγμα σοκολάτας, την αμυγδαλόψιχα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε στο μπωλ με το μίγμα. Βουτάτε τα σαβουαγιάρ ένα-ένα στο γάλα με το μπράντυ και τα στρώνετε με την εξωτερική πλευρά σε μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα κέικ. Ρίχνετε το μίγμα στη φόρμα και τη βάζετε στην κατάψυξη να μείνει τουλάχιστον 4 ώρες. Σερβίρετε την τούρτα κομμένη σε φέτες και γαρνιρισμένη με σαντιγύ.

Καλή επιτυχία

 

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα