Μανία με τα μανιτάρια και συνταγές

Ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Ηπείρου σε συνεργασία με τον Δήμο Πέτα, διοργανώνει την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009, στο Πέτα Άρτας την «Τοπική συνάντηση μανιταριού στον Δήμο Πέτα».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει εξόρμηση στις γύρω περιοχές για την αναγνώριση άγριων μανιταριών, καταγραφή ονομασιών από μανιτάρια που θα συλλεχθούν, σύντομη παρουσίαση του συλλόγου, ομιλία για τα μανιτάρια (βασικά είδη, τοξικά, φαγώσιμα κ.ά.) και ανταλλαγή απόψεων.

Επίσης θα μοιραστεί μανιταρόπιτα και μανιταρόσουπα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται, στο πλαίσιο της ανάπτυξης δραστηριοτήτων σε όλους τους νομούς της Ηπείρου και έχει ως στόχους την γνωριμία με τον κόσμο των μανιταριών και την ενημέρωση, την ανάπτυξη της μανιταροφιλίας και την προβολή του μανιταρολογικού πλούτου της Ηπείρου καθώς και την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των μανιταρόφιλων.

Η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στο Πέτα για την προγραμματισμένη εξόρμηση στις 09:00 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το μεσημέρι.

Πηγή: epirusgate.blogspot.com

Τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια

1 φύλλο ζύμης σφολιάτας

Για τη γέμιση

2 φλ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μπαστουνάκια

2 φλ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετάκια

1 φλ. κεφαλογραβιέρα

½ φλ. φέτα θρυμματισμένη

2/3 φλ γάλα εβαπορέ

3 αυγά

½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

4 κ.σ ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάπρικα

Διαδικασία

Σε μια ταρτιέρα λαδωμένη απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και καλύπτουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα. τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Προσθέτουμε το μίγμα με τα μανιτάρια και το κοτόπουλο  όπως και τα τυριά. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε το μαϊντανό και τη πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.


ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΨΗΤΑ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα