Θέλω να φτιάξω πίτσα: Συνταγή για εύκολη πίτσα

Έρχεται το Σαββατοκύριακο! Είστε σπίτι και θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε μόνη σας μία πίτσα; Εύκολα και γρήγορα με τα υλικά που εσείς θέλετε! Συνταγή ακολουθει:

Βασική σάλτσα ντομάτας για πίτσα

Υλικά

400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα ή ½ κιλο ώριμες ντομάτες  τριμμένες στο τρίφτη

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη

1 κόκκινη πιπεριά τριμμένη στο τρίφτη

½ κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη

½ κ.γλ. θυμάρι αποξηραμένο

½ κ.γλ βασιλικό αποξηραμένο

1 κ.γλ. ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι

 

Ζύμη για πίτσα

(για 2-3 πίτσες μεσαίου μεγέθους )

400 γρ. σκληρό σταρένιο αλεύρι για ψωμί

100 γρ αλεύρι ολικής άλεσης

1 φακελάκι ξερή μαγιά

300-350  γρ. χλιαρό νερό

½ κ.γλ. αλάτι

½ κ.γλ ζάχαρη

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ανάμεικτα αποξηραμένα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό …)


Διαδικασία

Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό. Αφήνουμε το μείγμα για λίγα λεπτά.

Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνουμε το αλεύρι με το αλάτι και τα μυρωδικά. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο.Ζυμώνουμε όπως και στο ψωμί ,μέχρι να σχηματιστεί ένα μαλακό ,ελαστικό ζυμάρι  που μόλις να ξεκολλά από τα τοιχώματα. Βάζουμε το ζυμάρι σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ,καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξαποστάσει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά περίπου μέχρι να διπλασιαστεί. Ξαναζυμώνουμε τη ζύμη με αλευρωμένα χέρια.  Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας,χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες  (2 ή 3 ) και με τα δάχτυλα ή το πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 περίπου εκατοστού.

Άλλη μία πρόταση:

Για τη ζύμη:
  • 1 φαρίνα
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βιτάμ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • γάλα φρέσκο πλήρες όσο τραβήξει
Υλικά της πίτσας:
  • pumaro
  • 400 γρ.φέτα (περίπου)
  • 2 μεγάλες πράσινες πιπεριές
  • μπέικον (αρκετό για ένα ταψί πίτσα)
  • 2 mix 4 τυριά (στα supermarket υπάρχει κουτάκι που λέγεται έτσι)
  • ντομάτα φρέσκια
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Φτιάχνουμε τη ζύμη σε λεκάνη τρίβοντας πρώτα το βούτυρο στο αλεύρι να ψιχουλιάσει, προσθέτουμε το αλάτι και λίγο λίγο το γάλα να γίνει μαλακή ζύμη να μην κολλάει. Αφήνουμε 1/2 ώρα να ξεκουραστεί.
  2. Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια ισόπαχα στον πάτο και ανασηκωμένο λίγο στα πλαϊνά.
  3. Τώρα βάζουμε πρώτα το pumaro (εγώ βάζω αρκετό να μη φαίνεται το ζυμάρι) και το απλώνουμε, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
  4. Μετά ρίχνουμε τη φέτα τρίβοντας την με τα χέρια να πάει παντού, τις πιπεριές κομματάκια, το μπέικον να καλύψει όλη την επιφάνεια, μετά όλο το τριμμένο τυρί και τέλος τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες.
  5. Ρίχνουμε και ρίγανη.
  6. ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20 - 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

 

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ, ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΤΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

ΠΙΤΣΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ. ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΙΑΙΤΗΣ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα