Σήμερα φτιάχνουμε σουφλέ σοκολάτα: Συνταγή

Χειμώνας και Κυριακή! Ότι πρέπει για ένα χειμωνιάτικο γλυκό και παρέα στο σπίτι για να το απολαύσουμε. Σας δίνουμε 3 συνταγές για να φτιάξετε ένα πολύ αγαπημένο γλυκό που θα αρέσει σε όλους. Διαλέξτε μία συνταγή και καλή σας απόλαυση!

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά (για 8 φορμάκια)

• 250 γραμ. κουβερτούρα
• 150 γραμ. μαλακό αλεύρι
• 100 γραμ. βιτάμ
• 5 αυγά
• 250 γραμ. ζάχαρη
• παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Αρχικά, λιώνουμε την κουβερτούρα, σε μπεν μαρί, δηλαδή δυο κατσαρόλες τοποθετημένες, τη μια πάνω στην άλλη, όπου την από κάτω την έχουμε γεμίσει με νερό.

Μέσα στην κουβερτούρα, βάζουμε και το βούτυρο να λιώνει.

Σε ένα μπολ, σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε καλά-καλά και με προσοχή για να μην σβολιάσει το μίγμα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα, προσέχοντας να μην πέσει νερό από το μπεν μαρί μέσα στο μίγμα, επειδή θα πετρώσει το σουφλέ.

Ανακατεύουμε ξανά το τελικό μίγμα, μέχρι να αποκτήσει μια ομοιομορφία.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια και μοιράζουμε σ ‘αυτά το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 10 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και γίνονται ανάρπαστα.

Καλή όρεξη!

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

3 κουβερτούρες
1 βιτάμ
7 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ
ζάχαρη άχνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ




Κόβουμε την κουβερούρα σε κομματάκια και τη λιώνουμε με το βούτυρο, σε μπεν-μαρί. Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα, το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.

Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Έπειτα με μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε το μίγμα κουβερτούρας-βούτυρο και χτυπάμε στην ίδια ταχύτητα μεχρι να γίνει ένα μίγμα.

Τέλος, ανακατεύουμε το μπέκιν με το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μίγμα μας σιγά σιγά σε δόσεις, ενώ χτυπάμε με τη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα που χρησιμοποιούμε για κέικ και αδειάζουμε το μίγμα, εκεί!

Το ψήνουμε στη μέση του φούρνου, στους 250 βαθμούς για 15-20 λεπτά!

Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί μέσα στη φόρμα, τουλάχιστον μέχρι να κρυώσει και αφού κρυώσει και το βγάλουμε από τη φόρμα, πασπαλίζουμε με την άχνη!

 

Καλή επιτυχία .


<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κουβερτούρες των 125 γρ.

  • 8 αυγά

  • 1 1/2 κούπα αλεύρι σκληρό

  • 2/3 κούπας βούτυρο

  • 8 κουταλιές ζάχαρη

  • λίγο κακάο για το πασπάλισμα
  •  

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε σιγανή φωτιά. Ρίξτε το βούτυρο και τη ζάχαρη, αφού λιώσει η σοκολάτα και ανακατέψτε καλά. Κατεβάστε τη σοκολάτα από τη φωτιά και ρίξτε ένα-ένα τ' αυγά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Βουτυρώστε καλά μια φόρμα και πασπαλίστε την με κακάο. Σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο, ψήστε το σουφλέ για 10'. Σερβίρετέ το με κρέμα γάλακτος ή παγωτό

    Καλή επιτυχία

     

    Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

    Δείτε ακόμα