Εύκολες συνταγές: Εύκολες αλλά νόστιμες

Δεν μπορώ άλλο να ακούω για δύσκολες συνταγές! Όλο φαντασία και παράξενα υλικά που ούτε τα έχω ξανά ακούσει!

Ακολουθούν κάποιες νόστιμες και κυρίως εύκολες συνταγές για όσους θέλουν να μαγειρέψουν και όχι να πονοκεφαλιάσουν!

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗ, ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μακαρόνι μεσαίο, μισοβρασμένο
1/2 πακέτο φύλλα κρούστας
1/2 λίτρο γάλα
4 αυγά
250 γρ. φέτα τρίμμα
100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
βούτυρο πρόβειο λιωμένο (για άλειμμα)
αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώνουμε 4 φύλλα σε ταψί βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε τα μακαρόνια και αναμειγνύουμε με τη φέτα. Χτυπάμε σε ένα μπολ το γάλα με τα αυγά και το αλατοπίπερο (προσοχή στο αλάτι, λόγω τυριών). Περιχύνουμε τα μακαρόνια με το μείγμα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Φουρνίζουμε για μισή ώρα στους 180° ή όσο να στεγνώσει η μακαρονόπιττα. Ιδανική συνταγή για να φάει η φαμελιά τα ζυμαρικά προηγουμένων ημερών.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ, ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ

4 πατάτες μέτριες, λίγο μακρόστενες, βιολογικής καλλιέργειας
4 φέτες μπέικον
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια (από κονσέρβα)
1 κτσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
αλατοπίπερο
1 κτγ πάπρικα
λίγο λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα (καλά πλυμένη) σε αλατισμένο νερό για 15΄. Θέλουμε να «κρατούν» στο πιρούνι. Τις αδειάζουμε σαν βάρκα και τις τοποθετούμε σε φωλιές από αλουμινόχαρτο. Τη σάρκα την πολτοποιούμε με το μπέικον, προσθέτουμε το λάδι και τα μπαχάρια. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά κρατάμε λίγο, ελάχιστο, τυρί για από πάνω. Γεμίζουμε τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για περίπου 20΄. Λίγο σκόρδο στο μείγμα εντείνει τη γεύση.

ΡΙΖΟΤΟ, ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ

 

  • 3 κουταλιές λάδι
  •  

  • 1/3 κούπας κρεμμύδι
  •  

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  •  

  • 1 1/3 κούπας ρύζι
  •  

  • 3 1/2 κούπες ζωμό κότας ζεστό
  •  

  • 1/3 κούπας ξανθή σταφίδα
  •  

  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  •  

  • 1/4 κούπας κουκουνάρι
  •  

  • 1/4 κούπας παρμεζάνα
  •  

  • αλάτι - πιπέρι
  •  

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βάλτε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ώσπου να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το ρύζι κι ανακατέψτε το επάνω στη φωτιά, ώσπου να λαδωθούν οι κόκκοι. Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου το ρύζι να γίνει διάφανο. Ρίξτε το ζωμό, τις σταφίδες και το χυμό λεμονιού και σιγοβράστε 20' περίπου ή ώσπου να φουσκώσει το ρύζι και να πιεί όλο το ζωμό. Κατεβάστε από τη φωτιά κι ανακατέψτε μέσα στο ρύζι την παρμεζάνα, τα κουκουνάρια, αλάτι, αν χρειάζεται και φρέσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήστε το ριζότο να σταθεί 10'. Σερβίερετέ το πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

     

    ΡΟΛΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

    ΥΛΙΚΑ

     

  • 1/2 κιλό ζύμη σφολιάτα
  •  

  • 6 χοντρά λουκάνικα Φραγκφούρτης
  •  

  • 6 φέτες γραβιέρας τόστ
  •  

  • 6 κουταλιές πίκλες με μουστάρδα
  •  

  • 2 κουταλιές κέτσαπ
  •  

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο χοντρό τετράγωνο 30x30εκ. Στο κέντρο του φύλλου κατά μήκος απλώστε τις πίκλες με τη μουστάδρα, αφήνοντας επάνω και κάτω ένα περιθώριο 4εκ και από εδώ και από εκεί στις πλευρές 10εκ.
    Τοποθετήστε επάνω στις πίκλες τα λουκάνικα, 3 επάνω και 3 κάτω. Αλείψτε τα με την κέτσαπ και σκεπάστε τα με τις φέτες της γραβιέρας.
    Κόψτε τις πλευρές με ψαλίδι σε λωρίδες φάρδους 4εκ. χωρίς να φθάνετε ώς τα λουκάνικα. Αλείψτε τα περιθώρια και τις λωρίδες της ζύμης με κροκάδι χτυπημένο με λίγο νερό.
    Σηκώστε πρώτα τα δύο περιθώρια επάνω και κάτω σκεπάζοντας λίγο τα λουκάνικα. Κατόπιν σηκώστε δύο-δύο τις λωρίδες της ζύμης αντικριστά και σταυρώστε τες σε Χ επάνω από τις φέτες της γραβιέρας.
    Βάλτε με προσοχή το ρολό σε βουτυρωμένο ταψάκι ή στενόμακρη φόρμα κέικ. Στο στάδιο αυτό μπορείτε να διατηρήσετε το ρολό στην κατάψυξη. Αλείψτε την επιφάνεια με το μίγμα του κροκαδιού και ψήστε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.

    ΜΠΕΚΡΗΣ ΜΕΖΕΣ

    ΥΛΙΚΑ

    1 κιλό χοιρινό κρέας σε κομμάτια
    1/2 κιλό κόκκινο κρασί
    2 κουτ. σούπας πελτές
    1 μέτριο κρεμμύδι
    2 πράσινες πιπεριές
    λάδι
    αλάτι
    πιπέρι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι, το αφήνουμε να κάψει και σωτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,και τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτουμε το κρέας και το σωτάρουμε ώσπου να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ ανακατέυουμε και τέλος, αλατοπιπερώνουμε κάι ρίχνουμε το κρασί στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το κρέας μας να βράσει χωρίς καθόλου νερό (μόνο με το κρασί). Όταν μαλακώσει, ο μεζές μας είναι έτοιμος.

    ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ, ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

    ΥΛΙΚΑ

    1 κιλό κολοκύθια

    1 αυγό

    Αλάτι-πιπέρι

    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    Γαλέτα

    Μαϊντανός

    Λάδι

    Τυρί τριμμένο

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Τρίβουμε  στον τρίφτη τα κολοκύθια και τα στύβουμε  να φύγουν τα υγρά τους . Σε  ένα μπόλ βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, αυγό, λίγο λάδι, το τυρί και την γαλέτα. Τα πλάθουμε καλά  για να αναμειχτούν τα υλικά ( προκειμένου η ζύμη να γίνει σφιχτή προσθέτουμε γαλέτα). Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο  για λίγο και στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

    ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ, ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

    ΥΛΙΚΑ

    • 1 πακέτο (500 γραμ.) σπαγγέτι
    • 1 μικρό πακέτο (250 γραμ.) φρέσκα μανιτάρια
    • 4 σκελίδες σκόρδο
    • 1 ματσάκι μαϊντανός
    • 2 καυτερές πιπερίτσες ή
      1 κουτ. το γλυκού καυτερή πάπρικα
    • ελαιόλαδο
    • αλάτι

     

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και τα στραγγίζετε.
    Κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο. Βάζετε στη κατσαρόλα τα μανιτάρια και το σκόρδο με 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
    Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και τις καυτερές πιπεριές και τα προσθέτετε μαζί με το βρασμένο σπαγγέτι στο μείγμα Μανιταριών και σκόρδου.
    Αλατίζετε και σερβίρετε.

    ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ

    ΥΛΙΚΑ

    1/2 φέτα

    2 πράσινες πιπεριές κέρατο

    1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά

    λάδι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Τηγανίζουμε τις πιπεριές σε λίγο λάδι. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Σε ένα μίξερ βάζουμε τη φέτα,την οποία την έχουμε βρέξει λίγο για να μαλακώσει, τις πιπεριές και το λάδι στο οποίο τις τηγανίσαμε. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο και η τυροκαυτερή μας είναι έτοιμη.

    ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ, ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

    ΥΛΙΚΑ

    2 στήθη κοτόπουλου
    2 ασπράδια
    1 φλιτζάνι γαλέτα

    1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    πιπέρι
    ελαιόλαδο για το τηγάνι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Kόβετε το κοτόπουλο σε μπουκιές και βάζετε το λάδι στη φωτιά να κάψει. Σε βαθύ πιάτο χτυπάτε με το πιρούνι τα ασπράδια και τα πιπερώνετε. Σε άλλο πιάτο βάζετε τη γαλέτα, και σε ένα άλλο το αλεύρι. Περνάτε τις μπουκιές από το ασπράδι, μετά από το αλεύρι και μετά από τη γαλέτα. Αφήνετε τις κοτομπουκιές στο ψυγείο για τρεις ώρες. Tις τηγανίζετε και τις ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι. Σερβίρονται ζεστές.

    Καλή όρεξη!

    << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

    -
    Σχολιάστε το άρθρο:

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Συνταγές

    Διαβάστε ακόμα