Ντοπαρισμένος ο πρωταθλητής ποδηλασίας Αλμπέρτο Κονταδόρ

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε ο τρεις φορές νικητής του Γύρου της Γαλλίας, Ισπανός πρωταθλητής της ποδηλασίας Αλμπέρτο Κονταδόρ, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαστηρίων της Παγκόσμιας Επιτροπής Αντι-ντόπινγκ.

Ο Ισπανός υποβλήθηκε σε έλεγχο αντι-ντόπινγκ την ημέρα ξεκούρασης του φετινού Γύρου της Γαλλίας και τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο δείγμα βγήκαν θετικά. Συγκεκριμένα, στο αίμα του Ισπανού ποδηλάτη η συγκέντρωση της ουσίας κλενβουτερόλης ήταν 400 φορές μικρότερη από το επιτρεπόμενο όριο και σύμφωνα με τη WADA θα πραγματοποιηθεί περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης.

Εάν επαληθευθούν οι ισχυρισμοί της Παγκόσμιας Επιτροπής, τότε θα πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό χτύπημα για το άθλημα της ποδηλασίας καθώς ο Ισπανός πρωταθλητής έχει κερδίσει μια θέση στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων όλων των εποχών του αθλήματος με τις τρεις νίκες του στο Γύρο της Γαλλίας και τις λοιπές επιτυχίες του.

Κονταδόρ: «Φταίει το μολυσμένο κρέας»

Σε κατανάλωση μολυσμένου κρέατος αποδίδει ο ίδιος ο Ισπανός πρωταθλητής το θετικό δείγμα στους ελέγχους της WADA.

«Είναι ξεκάθαρο ότι για όλα οφείλονται τα μολυσμένα τρόφιμα. Το κρέας μεταφέρθηκε από την Ισπανία στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Γύρου. Εγώ έφαγα από αυτό στις 20 και 21 Ιουλίου» τόνισε ο Κονταδόρ αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος γνώριζε για το θέμα από τον πρώτο αντι-ντόπινγκ έλεγχο στις 24 Αυγούστου: «Στις 26 Αυγούστου είχαμε πολύωρη συζήτηση για το τι έγινε. Στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μου είπαν ότι ήμουν θύμα και όλο αυτό οφειλόταν σε μολυσμένα τρόφιμα».

Παρ’ όλα αυτά η Ομοσπονδία τιμώρησε τον Ισπανό πρωταθλητή με προσωρινό αποκλεισμό από το άθλημα κάτι που ο ίδιος χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα