Europa League: Θρίαμβος για Αστέρα Τρίπολης, ήττες για ΠΑΟΚ - ΠΑΟ

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν ο μόνος που έσωσε το γόητρο των ελληνικών ομάδων, στη 2η αγωνιστική του Europa League.

Οι Αρκάδες έδωσαν συνέχεια στην εκπληκτική φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία και με γκολ των Ουσέρο (22΄) και Πάρα (22΄) επιβλήθηκαν 2-0 της Παρτιζάν Βελιγραδίου στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, όχι μόνο σημείωσε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στη φάση των ομίλων του θεσμού αλλά οδηγεί μόνη την κούρσα στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης, καθώς η Τότεναμ αναδείχθηκε ισόπαλη της Μπεσίκτας (1-1) στο Λονδίνο.



Στο αγωνιστικό μέρος, το πρέσινγκ που άσκησε ο Αστέρας ψηλά «μπλόκαρε» την Παρτιζάν, της απέκοψε την κυκλοφορία και την κατέστησε εντελώς ακίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο.

Η αρκαδική ομάδα ξεκίνησε το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο μέρος, φτάνοντας μάλλον εύκολα στο 2-0 με τον Πάρα στο 52΄, ύστερα από τη σέντρα του Λούι.

Η Παρτιζάν φάνηκε για πρώτη φορά στο 63΄ με ένα σουτ του Βουλίτσεβις, για να αστοχήσει ο Λούι στο 71΄, ενώ ο ίδιος να ανάγκασε τον Λούκατς σε σωτήρια επέμβαση στο 74΄, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

«Βουνό» η υπόθεση – πρόκριση για ΠΑΟ

Ο κατώτερος των περιστάσεων σε όλες τις γραμμές, Παναθηναϊκός, ηττήθηκε 2-0 από την Εστορίλ στην Πορτογαλία.

Η δεύτερη σερί ευρωπαϊκή ήττα για τους «Πράσινους» και πρώτη νίκη των Ιβήρων, χάρη στα τέρματα των Κλέμπερ (52΄) και Αμάντο (66').

Το «τριφύλλι» έμεινε χωρίς νίκη για 7η φορά σε ισάριθμα ευρωπαϊκά εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε σε φάση ομίλων, ενώ η αυτή ήταν η 5η σερί ήττα του σε αγώνες ομίλων.

Αναστασίου: Πολύ κατώτεροι του μετρίου

Το αρνητικό αποτέλεσμα προήλθε από μία ομάδα, η οποία φάνταζε στα μέτρα των ποδοσφαιριστών του Γιάννη Αναστασίου.

Ωστόσο, σε ένα ακόμη ματς φάνηκαν τα πολλά κενά που υπάρχουν σε όλες τις γραμμές της ομάδες, ενώ παίκτες - βαρόμετρα (Πράνιτς, Πέτριτς) ήταν γι΄ άλλη μια φορά... εκτός αγώνα.

Ήττα με… κατεβασμένα φτερά

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι στο «Ρουντουρού» με αντίπαλο την Γκινγκάμπ και ηττήθηκε με 2-0.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» μπήκε νωθρός στο παιχνίδι και ειδικά μετά το 15' οι Γάλλοι ανέβασαν την απόδοσή τους και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, από τις οποίες η ελληνική ομάδα γλίτωσε χάρη στον Γλύκο και στην τύχη.

Μάλιστα, στο 21' ήρθε η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους με τον Μαρβό να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

Αναστασιάδης: Πήραν τα μυαλά μας αέρα

Οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν μεν το ημίχρονο, όμως, ό,τι έχασαν οι Γάλλοι στα πρώτα 45, το έβαλαν με την έναρξη του β' μέρους.

Η Γκινγκάμπ «χτύπησε» δύο φορές μέσα σε ένα τρίλεπτο. Σκόρερ και των δύο τερμάτων της ουραγού του γαλλικού πρωταθλήματος ήταν ο Μαρβό στο 47' και 50'.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα