Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική, αλλά δεν είναι η χωριάτικη

Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική, αλλά δεν είναι η χωριάτικη

Η γνωστή ιστοσελίδα TasteAtlas, που φτιάχνει τις λίστες με τα καλύτερα  - ή και χειρότερα - φαγητά του κόσμου με βάση τις ψήφους του κοινού, δημοσίευσε την λίστα με τις καλύτερες σαλάτες στον κόσμο. Η Ελλάδα «σάρωσε» και αυτή την κατηγορία, ενώ στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκε επίσης μία ελληνική σαλάτα - αλλά όχι αυτή που θα περιμένατε!

Συγκεκριμένα, 6 ελληνικές σαλάτες βρέθηκαν στις κορυφαίες 50 σαλάτες της λίστας, η οποία περιλαμβάνει συνολικά 100 σαλάτες από όλο τον κόσμο.

Σίγουρα η πιο γνωστή ελληνική σαλάτα, την οποία παραγγέλουν σχεδόν όλοι οι τουρίστες που επισκέπονται τη χώρα μας, είναι η χωριάτικη. Ωστόσο, η χωριάτικη κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση της φετινής λίστας, ανεβαίνοντας πέντε θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Στην κορυφή βρέθηκε ο ντάκος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αποκτά φανατικούς οπαδούς τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη περσινή λίστα, ο ντάκος ήταν στη δεύτερη θέση.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ελληνικές σαλάτες που ψηφίστηαν ανάμεσα στις καλύτερες ου κόσμου, τα χόρτα βρέθηκαν στην 24η θέση, η πατατοσαλάτα στην 33η, η πατζαροσαλάτα στην 35η και η τονοσαλάτα στην 50ή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα