Αλλάζει ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα: Με βροχές ο Επιτάφιος, με κρύο η Ανάσταση

Αλλάζει ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα: Με βροχές ο Επιτάφιος, με κρύο η Ανάσταση

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα αλλά και μέχρι την Κυριακή του Πάσχα χωρίς αξιόλογα φαινόμενα, απλώς ορισμένες περιοχές θα χρειαστούν ομπρέλα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Σήμερα αναμένονται μπόρες και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά και δυτικά τμήματα, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα μετατοπιστούν προς την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ειδικότερα, τα βορειανατολικά τμήματα θα εχουν το πιο άστατο καιρό και με διάρκεια για τις επόμενες μέρες.

Στο Αιγαίο, οι άνεμοι έχουν κοπάσει κάτι που θα βοηθήσει και τους εκδρομείς να μεταβούν στους πασχαλινούς προορισμούς. Ο ισχυρός βοριάς θα περιοριστεί σήμερα προς το νότιο και νοτιανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου αλλά από αύριο Μ. Παρασκευή και κυρίως το Μ. Σάββατο θα υποχωρήσει ο υδράργυρος και μαζί με τις βροχοπτώσεις θα κάνουν το μπουφανάκι και την χρήση ομπρέλας απαραίτητα.

Κατά τη διάρκεια της Ανάστασης θα έχει πιο χαμηλή θερμοκρασία, κοντά στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός θα παραμείνει άστατος την ώρα της Ανάστασης και τις πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας αλλά και την Παρασκευή θα υπάρξουν τοπικές βροχές κατά τη μεταφορά του Επιταφίου.

Από το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα όμως και στη συνέχεια πάμε για βελτίωση.

Έτσι, το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία για τις περισσότερες περιοχές δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα από πλευράς καιρικών συνθηκών με εξαίρεση τα ανατολικά και νότια.

Ωστόσο θα κάνει ψύχρα το βραδάκι, και κρύο τη νύχτα και το πρωί της ίδια ημέρας.

Αναλυτικά ο καιρός μέρα - μέρα

Μεγάλη Παρασκευή, στα ηπειρωτικά αναμένεται άστατος καιρός, προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.

Την νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα και η αστάθεια θα περιοριστεί προς την ανατολική Μακεδονία, Θράκη και το βορειαοανατολικό Αιγαίο.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα έχει βελτιωθεί, ωστόσο θα κάνει ψύχρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το Μεγάλο Σάββατο, κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα θα περάσει μία διαταραχή, ένα βαρομετρικό χαμηλό, ιδιαίτερα στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας και τη νύχτα θα περάσει και μέσα στο Αιγαίο.

Πολλές περιοχές είναι πιθανό να χρειαστούν ομπρέλες κατά τη διάρκεια της Ανάστασης, ιδιαίτερα για τον ηπειρωτικό κορμό όπου μέσα στη νύχτα θα μπει μέσα στο Αιγαίο και σταδιακά θα βελτιωθεί ο καιρός.

Την Κυριακή του Πάσχα τα φαινόμενα μπαίνουν μέσα στο Αιγαίο, προς τα ανατολικά και νότια αναμένονται μπόρες και βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες αλλά σιγά σιγά θα βελτιωθεί ο καιρός.
Εύβοια, ανατολική Στερεά, κεντρικό νοτιοανατολικό Αιγαίο θα ξεκινήσει με βροχές ημέρα, στη συνέχεια θα πάμε σε βελτίωση.

Συνολικά το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία θα πραγματοποιηθεί με γενικά καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές με εξαίρεση τα ανατολικά και νότια που θα ξεκινήσει άστατος ο καιρός και στην συνέχεια θα βελτιωθεί.

Δευτέρα του Πάσχα και Τρίτη δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο, ίσως εμφανιστεί κάποια άσταθεια προς το απόγευμα σε ορεινές περιοχές αλλά δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα οι εκδρομείς που θα επιστρέφουν.

Γενικά καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Πηγή: ieidiseis.gr
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα