Συμβουλές από τους ντόπιους για τις διακοπές σας στη Μύκονο

Συμβουλές από τους ντόπιους για τις διακοπές σας στη Μύκονο

Το «Νησί των Ανέμων» ήταν και θα είναι ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου. Ειδικά όταν μιλάμε για τους Jet Setters και όσους αγαπούν τα πάρτι, Μύκονος ξενοδοχεία, beach bar, παραλίες και πάρτι είναι σχεδόν συνώνυμα με τις διακοπές χιλιάδων επισκεπτών κάθε καλοκαίρι. Τα τελευταία χρόνια όμως πληθαίνουν οι φωνές των επικριτών, που κατηγορούν το κατάλευκο νησί για ακρίβεια και πολυκοσμία σε όλες τις γωνιές του. Οι πιο ψαγμένοι όμως βασίζονται στις συμβουλές από τους ντόπιους και τους λοιπούς γνωρίζοντες, ώστε να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη όταν την επισκέπτονται. 

Δε λέγεται τυχαία «Νησί των Ανέμων»

Κάθε μέρα στη Μύκονο μπορεί να είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Όχι μόνο για ότι συνέβη το προηγούμενο βράδυ αλλά γιατί τα κέφια των αέρηδων μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά τα πλάνα σας. Με τις καλές παραλίες, τα beach bars και τα εστιατόρια να είναι μοιρασμένα σε όλες τις γωνιές του νησιού, καλό θα ήταν να γνωρίζετε εκ των προτέρων που θα πάτε για να αποφύγετε τους πολύ ισχυρούς ανέμους που «ταλαιπωρούν» τη Μύκονο όλο το χρόνο. Συνεπώς, προτιμήστε να συμβουλεύεστε το μετεωρολογικό δελτίο ή - ακόμα καλύτερα - κάποιον ντόπιο για το ποια παραλία να διαλέξετε ώστε να αποφύγετε την ταλαιπωρία, το κύμα και την αμμοβολή. 

Λιγότερο γνωστές, όχι όμως λιγότερο καλές

Οι περισσότεροι όταν ακούν παραλίες της Μυκόνου φέρνουν απευθείας στο μυαλό τους την Ψαρρού, το Καλό Λιβάδι, το Paradise και το Super Paradise. Αυτό που δε γνωρίζει πολύς κόσμος είναι πως ακόμα και σε ένα νησί που δέχεται τόσους επισκέπτες κάθε καλοκαίρι, υπάρχουν παράλιες που δεν θα βρεθείτε ο «’ένας πάνω στον άλλον». Τέτοιες είναι η Φωκός (με το υπέροχο ταβερνάκι στην άκρη της), ο λιγότερο γνωστός Λιας, που όμως έχει φανταστικά νερά, και η Αγία Άννα στον Καλαφάτη. Φυσικά, δε βγάζουμε ποτέ από την εξίσωση τον Άγιο Σώστη, που ενώ έχει γίνει αρκετά δημοφιλής τελευταία καθώς είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες του Αιγαίου, το γεγονός πως δεν είναι οργανωμένη και έχει δύσκολη πρόσβαση την κάνει μια από τις επιλογές με λιγότερο συνωστισμό. 

Λύσεις και στο φαγητό

Κατά γενική ομολογία το φαγητό στη Μύκονο είναι ίσως το πιο ακριβό στη χώρα μας. Ακόμα και εκεί όμως υπάρχουν κάποια καλά κρυμμένα μυστικά που θα σας επιτρέψουν να φάτε καλά, χωρίς να αναστενάξετε όταν πάρετε το λογαριασμό. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσετε να συγκρίνετε το value-for-money του φαγητού της Μυκόνου με οποιουδήποτε άλλου νησιού της χώρας. Σε μέρη όμως όπως η Φωκός, στο Νικόλα στην παραλία της Αγίας Άννας στην Παράγκα, στην Αυλή του Θοδωρή στον Πλατύ Γιαλό, στο Καραβάκι στη Χώρα ή στο Απόμερο στον Ορνό θα φάτε τίμια χωρίς να νιώσετε πως κάποιος σας «γδύνει».

Προσαρμόστε τις προσδοκίες σας

Όπου και να πάτε για μπάνιο, όπου και να φάτε ή να παρτάρετε, η Μύκονος θα σας δώσει ένα αίσθημα ακρίβειας που σίγουρα ξεχωρίζει από την υπόλοιπη χώρα. Καλό θα ήταν λοιπόν όταν αποφασίσετε να την επισκεφτείτε να είστε έτοιμοι για αυτό που θα ζήσετε. Δεν μπορείτε για παράδειγμα να θέλετε να επισκεφτείτε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά του κόσμου και να περιμένετε να κάτσετε στην πρώτη ξαπλώστρα χωρίς κράτηση ή χωρίς να ξοδέψετε το κάτι παραπάνω. Αντίστοιχα, δεν μπορείτε να αναμένετε να πληρώσετε το φαγητό και το ποτό με τιμές αντίστοιχες αυτών σε Νάξο και Πάρο. Οι ντόπιοι και οι γνωρίζοντες θα σας συμβούλευαν να είστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι για το τι να περιμένετε πριν καν φτάσετε. Ειδικά αν την επισκέπτεστε για πρώτη φορά. Αλλιώς, ίσως θα ήταν καλύτερα να προτιμήσετε κάποιον άλλον προορισμό. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα