Κακοκαιρία Ελπις: Ποιες περιοχές είναι χωρίς ρεύμα - Ενημέρωση ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος

25 Ιανουαρίου 2022, 22:40

Κακοκαιρία Ελπις: Ποιες περιοχές είναι χωρίς ρεύμα - Ενημέρωση ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος

Σημαντικά αυξημένη αναμένεται σήμερα Τρίτη η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της κακοκαιρίας ενώ σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται και οι τιμές.

   Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ η αιχμή της ζήτησης ρεύματος προβλέπεται να ξεπεράσει σήμερα τα 9.100 μεγαβάτ στις 11 το πρωί, ενώ χθες η αιχμή, που παρουσιάστηκε στις 7 το απόγευμα, ήταν 8.102 μεγαβάτ.

   Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις διαμορφώθηκαν πριν την κήρυξη έκτακτης ανάγκης στις πληττόμενες περιοχές και την αναστολή ή τον περιορισμό λειτουργίας υπηρεσιών και επιχειρήσεων.

   Παράλληλα σήμερα συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών, με την ελπίδα οι εργασίες να επιταχυνθούν εφόσον αποκατασταθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε σημεία όπου μέχρι και χθες αργά το βράδυ ήταν αδύνατο να μεταβούν τα συνεργεία και ο εξοπλισμός.

   Σε ό,τι αφορά το κόστος, η εκτίμηση για σήμερα ανεβάζει τη μέση τιμή στα 280,81 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 243 ευρώ χθες.

5.000 βλάβες στην Αττική

Για τις βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Αττικής μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κωνσταντίνος Μανιάτης.
Όπως υπογράμμισε τα προβλήματα είναι μεγάλα, καθώς έχουν καταγραφεί 5.000 βλάβες στο δίκτυο της Αττικής, με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

«Η Νέα Ιωνία, η Μεταμόρφωση, η Παιανία, το Πικέρμι, το Ντράφι, ο Χολαργός, η Αγία Παρασκευή, η Πεύκη, το Μαρούσι, η Κηφισιά, ο Διόνυσος είναι κάποιες από τις περιοχές που δεν έχουν ρεύμα» σημείωσε ο κ. Μανιάτης, τονίζοντας ότι σε αρκετές από αυτές είναι αδύνατη η προσέλευση για τη διόρθωση των προβλημάτων.

«Όλοι οι τεχνικοί είναι επί ποδός, προσπαθούμε και καταλαβαίνουμε τα προβλήματα του κάθε πολίτη. Όλοι οι δρόμοι είναι κλειστοί όμως» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι τα προβλήματα από τις πτώσεις δέντρων ήταν λιγότερα από την περσινή κακοκαιρία «Μήδεια».

«Εμείς κάνουμε τις προσπάθειές μας, έχουμε αλυσίδες σε όλα τα οχήματά μας, αλλά είναι αργή η προσπάθεια, γιατί δεν μπορούμε να πλησιάσουμε» συμπλήρωσε ο κ. Μανιάτης.

Η ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος και τα πεσμένα καλώδια

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο ΔΕΔΔΗΕ, επισημαίνοντας ότι αν διαπιστώσουν ζημιές στο δίκτυο να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή με πεσμένα καλώδια και στύλους που «σαρώθηκαν» από την κακοκαιρία.

 Στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να καλέσουν στο 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (deddie.gr).

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης συνεχίζονται, σήμερα, με προβλήματα, καθώς δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη η πρόσβαση οδικώς στα σημεία των βλαβών.

Χθες το βράδυ στην Αττική υπήρχαν ζημιές σε 53 γραμμές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα συνεργεία του Διαχειριστή αποκατέστησαν τις βλάβες σε 4 γραμμές και σε σημαντικά τμήματα άλλων 12. Οι βλάβες εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια προάστια, στα Μεσόγεια και σε ορισμένους Δήμους των νοτίων προαστίων.

ΑΠΕ ΜΠΕ