Επίθεση με βιτριόλι: Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις - Στη τελική ευθεία για την απόφαση

26 Οκτωβρίου 2021, 17:59

Επίθεση με βιτριόλι: Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις - Στη τελική ευθεία για την απόφαση

Μετά και την ολοκλήρωση των αγορεύσεων της υπεράσπισης, το δικαστήριο θα μπει στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του.

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων, το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του επί της ενοχής της δράστιδος και εν συνεχεία θα αποφασίσει την ποινή που θα της επιβληθεί.

Για αύριο, Πέμπτη διέκοψε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που δικάζει την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Είχε πει ότι κάθε φορά θα είναι εκεί. Και σήμερα λοιπόν, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, ήταν παρούσα στο δικαστήριο. Μαζί με τον δικηγόρο της Νίκο Αλεξανδρή και φυσικά την μητέρα της στο πλευρό της, που δεν την έχει αφήσει μόνη της λεπτό, έφτασαν στο κτίριο, μισή ώρα πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης για την επίθεση που δέχτηκε με το βιτριόλι.

Η 36χρονη κατηγορούμενη, από την άλλη, επέλεξε σήμερα, όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση, να μην είναι παρούσα. Φαίνεται, ότι δεν ενδιαφέρεται να ακούσει τις αγορεύσεις των συνηγόρων κατηγορίας. Ίσως, παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, όταν αγορεύσουν οι δικοί της δικηγόροι. Να ακούσει τους ισχυρισμούς για την υπεράσπισή της. Ίσως, πάλι, παρουσιαστεί, όταν το δικαστήριο αποφασίσει για την τύχη της. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Άλλωστε, αυτό που έχει διαπιστωθεί από την πρώτη μέρα αυτής της δίκης, είναι ότι η ίδια επιλέγει το αν η ίδια θα παρευρεθεί ή όχι στο δικαστήριο.

«Από την πλευρά μου πιστεύω ότι το δικαστήριο θα συνταχθεί με την πρόταση του κ. Εισαγγελέως, δηλαδή, ότι μιλάμε για απόπειρα ανθρωποκτονίας και θεωρώ ότι όλα τα στοιχεία που έχουν εισφερθεί στο δικαστήριο, καταδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι σκοπός της κατηγορούμενης ήταν σκοτώσει την Ιωάννα», δήλωσε ο δικηγόρος της Ιωάννας Απόστολος Λύτρας.

 Η αντίστροφη μέτρηση
Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων της Ιωάννας και αύριο η διαδικασία θα προχωρήσει στις αγορεύσεις της υπεράσπισης. Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων, το δικαστήριο θα ανακοινώσει την κρίσιμη για τη δράστη και το θύμα απόφασή του επί της ενοχής, και εν συνεχεία θα αποφασίσει την ποινή που θα επιβάλει στην 36χρονη.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, ακόμα και αύριο, η Έφη να ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας.

«Υπάρχει περίπτωση και αύριο, μετά το τέλος των αγορεύσεων, να ζητήσει το χρόνο το δικαστήριο και να εκδώσει την απόφαση αύριο. Δηλαδή, μετά από κάποιες ώρες, που θα γίνει η σύσκεψη των δικαστών και των ενόρκων. Σε διαφορετική περίπτωση, νομίζω ότι την επόμενη δικάσιμο, στις 29 του μηνός, θα έχουμε σίγουρα την απόφαση», πρόσθεσε ο κ. Λύτρας.

Αν οι δικαστές υιοθετήσουν την πρόταση του εισαγγελέα έδρας, τότε η Έφη θα κηρυχθεί ένοχη για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, όπως της απαγγέλθηκε εξαρχής.

«Το πλαίσιο ποινής για την απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι τα 15χρόνια κάθειρξη, βεβαίως και δεν πιστεύω ότι μπορεί να αναγνωριστεί το οποιοδήποτε ελαφρυντικό, από τα 15 βέβαια, χρόνια κάθειρξη, έχουμε πει ότι θα εκτίσει η κατηγορούμενη, τα 3/5 της ποινής, πράγμα που σημαίνει ότι το χρονικό διάστημα που θα μείνει στην φυλακή, δεν θα είναι μεγάλο», συμπλήρωσε.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση απόφασης στην υπόθεση είναι γεγονός, με τις δυο πλευρές να αναμένουν με αγωνία την καθοριστική εκείνη στιγμή που θα ακούσουν την ετυμηγορία.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του MEGA  Άννα Κανδύλη «είναι πολύ πιθανό να βγει αύριο η απόφαση των δικαστών, τουλάχιστον επί της ενοχής που θεωρείται δεδομένο. Θα κηρυχθεί ένοχη, άλλα αναμένεται να δούμε με ποια κατηγορία. Ο εισαγγελέας πρότεινε την ανθρωποκτονία και αν επαλειφθούν οι πληροφορίες που έχω μπορεί να έχουμε και την ποινή».