Ρόδος - βιασμός 8χρονης: Ανωμοτί εξέταση του παππού κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Τι υποστήριξε

16 Οκτωβρίου 2021, 10:47

Ρόδος - βιασμός 8χρονης: Ανωμοτί εξέταση του παππού κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Τι υποστήριξε

Ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος για κατηγορούμενος, έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ενώθηκε αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο παππούς του 8χρονου παιδιού.
Ο παππούς του παιδιού δεν είχε καταθέσει στο πλαίσιο της προανάκρισης και δεν υπήρχε παραγγελία για τη λήψη καταθέσεως από εκείνο.

Τι κατέθεσε

Κλήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων που αφορούσαν στην κακοποίηση του παιδιού και της αρνήθηκε κατηγορηματικά την οποιανδήποτε σχέση επισημαίνοντας τόσο ο ίδιος όσο και σε καταθέσεις τους στο σύζυγο του, τον κόρη του αλλά και τα άλλα δύο παιδιά που έχουν αναλάβει ουσιαστικά την ανατροφή τους και ότι υπήρξε αυστηρός έναντι της 8χρονης.

Ο παππούς στην ανωτέρω κατάθεσή του πιθανολόγησε ότι ο δράστης είναι ο σύντροφος της κόρης του, αφήνοντας μάλιστα και υπονοούμενα για το ίδιο το παιδί. Ισχυρίστηκε ειδικότερα ότι θα μπορούσε όλη η υπόθεση να έχει μεθοδευτεί από το ζευγάρι για να τους αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών και να ανατρέξει στο ναυτικό πατέρα τους !!
Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη κατάθεση χωρίς όρκο όσο και οι ένορκες καταθέσεις που έχουν ληφθεί θα αξιολογηθούν αρμοδίως από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία έγινε πλήρως για τα στοιχεία της δικογραφίας και παρήγγειλε, νέες ανακριτικές πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», κατόπιν εγγράφου αιτήματος του ιατροδικαστή θα διενεργηθεί συμπληρωματική έρευνα από τον ίδιο αλλά και γυναικολογική, μικροβιολογική και ψυχιατρική εξέταση στο παιδί. Θυμίζουμε ότι από την ιατροδικαστική εξέλιξη των υπολοίπων παιδιών δεν βρέθηκαν στοιχεία υποδηλωτικά κακοποίησης.
Σε ό, τι αφορά το 8χρονο παιδί ο ιατροδικαστής παρέδωσε αρμοδίως αναλυτική έκθεση περιγραφής των ευρημάτων στην οποία πιθανολογείται ο τρόπος προκλήσεως χωρίς να προκύψει με βεβαιότητα σεξουαλική κακοποίηση.
Καθίσταται σαφές ότι δεν θα υπάρξει σαφής ένδειξη έως τα μέσα της προσεχούς εβδομάδας.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης έχουν καταθέσει η 33χρονη μητέρα του 8χρονου παιδιού, ο σύντροφός της με καταγωγή από το Πόντο, για τον οποίο αλλά και για δύο ακόμη κορίτσια της, ηλικίες 10 και 12 ετών, παρουσία παιδοψυχολόγου.
Σημειώνεται ότι εχει προκύψει και από καταθέσεις ότι η κακοποίηση που υπέστη το παιδί προήλθε από κάποιο αντικείμενο, που το ίδιο περιέγραψε ότι μοιάζει με «μαχαίρι» στην έκθεση που έδωσε παρουσία παιδοψυχολόγου.
Ο παιδοψυχολόγος έχει αποφασίσει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι το παιδί έχει νοητική στέρηση και τοποθετείται ως προς την αντίληψη της ηλικίας των 3,5 ετών.
Αξιολογείται αρμοδίως πληροφορία που θέλει το ένα εκ των αδελφών του 8χρονου παιδιού να έχει βίντεο σε κινητό τηλέφωνο στο οποίο φέρεται να χτυπά το παιδί του παππού του.
Τα δύο του αδέλφια εξεταζόμενα, παρουσία παιδοψυχολόγου, εξέφρασαν σύμφωνα με τις πληροφορίες τους στα στενά τους για το γεγονός ότι δεν βρίσκονται μαζί με τους παππούδες τους, επεσήμαναν ότι ο παππούς τους είναι αυστηρός αλλά τους αγαπά και απέκλεισαν κάθε υποψία για τέλεια αδικημάτων εντός του στενού κύκλου της οικογενείας.
Η μητέρα του παιδιού, που υπέστη ανελέητο bullying όταν διέρρευσαν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και των λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαπιστώθηκε ότι είχε αναλάβει φωτογραφικό υλικό με «προκλητικό» περιεχόμενο έκλεισε τους λογαριασμούς της βραδιάς Πέμπτης.
Η 33χρονη κατέλαβε ότι η ίδια και ο σύντροφός της δεν εργάζονται και παραμένουν στην οικία τους, πάνω από την οικία των παππούδων των παιδιών και των γονέων της, με τα παιδιά.Τόνισε ότι απουσιάζει μόνο για να μεταφερθεί σε σούπερ μάρκετ και για άλλες εργασίες και τα παιδιά να κάνουν με τους γονείς της που τη συνδράμουν. Επιβεβαιώθηκε εξάλλου και η προχθεσινή πληροφορία της «δημοκρατικής» σύμφωνα με την οποία όταν έμαθε από την κόρη για τον τραυματισμό στα γεννητικά όργανα πριν από μια εβδομάδα και είδε κάποια σημάδια, τραβήξε μια φωτογραφία και την απέστειλε σε φίλη της για να την συμβουλευτεί.
Δύο μέρες μετά από την αστυνομία στην οικία της και όπως τόνισε δεν γνωρίζει οτιδήποτε σχετίζεται με κακοποίηση του παιδιού.
Ο σύντροφός της αλλά και η μητέρα του ομοίως δεν συνεισέφεραν κάτι νεότερο στην έρευνα και δηλώνουν ομοίως άγνοια για την κακοποίηση του παιδιού.

 Πηγή: www.dimokratiki.gr