Κακοκαιρία Μπάλλος: Εισήγηση για απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείσιμο του Κηφισού και τηλεργασία

14 Οκτωβρίου 2021, 20:29

Κακοκαιρία Μπάλλος: Εισήγηση για απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείσιμο του Κηφισού και τηλεργασία

Πρωτοφανείς εισηγήσεις  για τηλεργασία την Παρασκευή, κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών, νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 3 έως τις 6 τα ξημερώματα και κλείσιμο του Κηφισού (εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας) και στα δύο ρεύματα, με την Αστυνομία και τον Στρατό να βγαίνουν στους δρόμους για να μην επιτρέπεται η πρόσβαση στους πολίτες.

Ειδικότερα, κατά την σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας, που πραγματοποιείται το βράδυ της Πέμπτης ,ωστε να χαραχθεί η στρατηγική της αντιμετώπισης της κακοκαιρίας Μπάλλος από τον κρατικό μηχανισμό, υπήρξαν οι πρώτες εισηγήσεις από τον υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, οι εισηγήσεις κάνουν λόγο για τηλεργασία την Παρασκευή (15.10.2021), κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών, νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 3 έως τις 6 τα ξημερώματα και κλείσιμο του Κηφισού (εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας) και στα δύο ρεύματα, με την Αστυνομία και τον Στρατό να βγαίνουν στους δρόμους για να μην επιτρέπεται η πρόσβαση στους πολίτες.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, οι βασικές εισηγήσεις ήταν τρεις και αφορούσαν την προσπάθεια μείωσης της κινητικότητας των πολιτών στο κρίσιμο διάστημα από τις 03:00 ως τις 06:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (15.10), όπου αναμένεται να κορυφωθεί η σφοδρότητα των φαινομένων. Οι τρεις βασικές εισηγήσεις ήταν:

  1. Να κλείσει ο Κηφισός και στα δυο ρεύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, με περιπολίες αστυνομίας και ενόπλων δυνάμεων για να εντοπίζουν τα προβλήματα.
  2. Απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  3. Να σταματήσει η εργασία την Παρασκευή σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις για να μειωθεί η κινητικότητα

Παράλληλα, σε δεύτερο πλάνο, υπάρχει σκέψη για επίταξη μηχανημάτων έργου, έτσι ώστε να συνδράμουν σε πιθανές επιχειρήσεις «οχύρωσεις» περιοχών ή διάνοιξης ρεμάτων, αλλά και σε αυτές ενδεχόμενου απεγκλωβισμού.

Με εντολή Μητσοτάκη η σύσκεψη

 Η σύσκεψη πραγματοποιείται έπειτα από εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η έκτακτη συνεδρίαση για την εγρήγορση και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να δώσει το «παρών» και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.