Κορονοπάρτι σε κεντρικές πλατείες στην Αθήνα. Χαμός και στην Πάτρα

Άλλο ένα βράδυ με υπαίθρια πάρτι συνωστισμού ήταν το χθεσινό. Εκατοντάδες νέοι συγκεντρώθηκαν σε πλατείες του κέντρου και του Περιστερίου και διασκέδασαν με αλκοόλ και μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς να τηρηθεί κανένα μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό. Οι νυχτερινές αυτές συγκεντρώσεις έχουν εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για τις αρχές με την επιτήρηση να είναι πλέον πολύ δύσκολη, καθώς όσο βελτιώνεται ο καιρός τόσο αυξάνεται η ανάγκη για έξοδο από το σπίτι.
Βούλιαξαν από κόσμο οι πλατείες. Ακόμη ένα βράδυ δεκάδες νεαροί, σαν να μην υπάρχει πανδημία, αψήφησαν τα μέτρα και γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Περιστέρι – πλατεία Βεάκη, Κυψέλη – πλατεία Αγίου Γεωργίου, Κολωνάκι, Εξάρχεια, Μοναστηράκι. Όλη η Αθήνα ένα μεγάλο κορονοπάρτι.

«Χαμός» στο Περιστέρι 

Την τιμητική του είχε και χθες το Περιστέρι. Δεκάδες νεαροί, ο ένας πάνω στον άλλο, διασκέδασαν μέχρι πρωίας στην πλατεία Βεάκη.

Τα κρούσματα δεν πέφτουν, οι νεκροί αυξάνονται αλλά το πάρτι συνεχίζεται. Ούτε λόγος για μάσκες και αποστάσεις ενώ για ακόμη μία νύχτα παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Λαοθάλασσα» στην Κυψέλη

Για δεύτερη νύχτα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Κυψέλη δεν έπεφτε καρφίτσα.

Νεαροί έβαλαν στην διαπασών μουσική από τα ηχεία των αυτοκινήτων τους με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πάνω από 1000 άτομα στην περιοχή.

Ούτε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να διασχίσει τον δρόμο στην περιοχή.

Φρουρούν τη Βαρνάβα και τα πάρτι πάνε… αλλού

Μπορεί η αστυνομία από το απόγευμα της Παρασκευής να περιφρουρεί την πλατεία Βαρνάβα μετά το κορονοπάρτι της περασμένης εβδομάδας, όμως οι νεαροί πήγαν και σε άλλες γειτονιές του κέντρου.

Το Κολωνάκι γέμισε από νωρίς. Ίδια εικόνα στου Ψυρρή, στο Μοναστηράκι και στα Εξάρχεια.

Σε όλη την Αθήνα επικρατούσε το αδιαχώρητο. Η ψυχολογική πίεση, ο εγκλεισμός και το νεαρό της ηλικίας οδηγούν σε εικόνες που προκαλούν πονοκέφαλο σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους καθώς αντιλαμβάνονται πως η κοινωνία δεν μπορεί πλέον να τηρήσει τα αυστηρά μέτρα.

Επιθέσεις σε αστυνομικούς μετά το «κορονοπάρτι» στην Κυψέλη – Δύο συλλήψεις

Φθορές σε αυτοκίνητα, επιθέσεις με πέτρες και ξύλα σε αστυνομικούς, αλλά και δύο συλλήψεις σημειώθηκαν εχτές, μετά το «κορονοπάρτι» στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον 200 άτομα, δε δίστασαν να καταστρέψουν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο δρόμο, προκαλώντας σε τουλάχιστον 8 ΙΧ υλικές ζημιές.

Όταν οι νεαροί έφτασαν στην οδό Παξών και διαπίστωσαν ότι εκεί υπήρχαν δυνάμεις της ομάδας ΔΡΑΣΗ, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες και η Αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα.

Πάτρα: Δεν έπεφτε καρφίτσα το βράδυ του Σαββάτου στα Υψηλά Αλώνια

Ο καλός καιρός οδήγησε στους δρόμους και τους Πατρινούς, οι οποίοι το Σάββατο βγήκαν σε πλατείες και υπαίθριους χώρους με ένα ποτό στο χέρι. Τα Υψηλά Αλώνια γέμισαν για άλλη μία φορά ασφυκτικά με κόσμο, με τις εικόνες συνωστισμού να προβληματίζουν τους ειδικούς. Το ίδιο συνέβη και σε άλλα σημεία της πόλης.

Έφοδος του υπουργείου Ανάπτυξης σε παράνομη χαρτοπαιχτική λέσχη

Επιχείρηση της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή της πλατείας Βάθης σε παράνομη χαρτοπαιχτική λέσχη.

Πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θέλουν να έχουν συλληφθεί 30 άτομα, μεταξύ αυτών και γνωστός τραγουδιστής. Την επιχείρηση συνδράμουν και δυνάμεις της Ασφαλείας Αττικής.

Επιβάλλονται πρόστιμα στους υπεύθυνους και τους παρευρισκόμενους, ενώ κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κάτω απο άκρα μυστικότητα από την ειδική υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων μετά από καταγγελία στο τηλεφωνικό κέντρο 1520.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα