Αντίπαρος: Έντονες αντιδράσεις, ακυρώσεις και περικοπές μετά τα νέα μέτρα

15 Αυγούστου 2020, 17:07

Αντίπαρος: Έντονες αντιδράσεις, ακυρώσεις και περικοπές μετά τα νέα μέτρα

Από το Σάββατο, 15 Αυγούστου και μέχρι τις 06:00 στις 24 Αυγούστου η Αντίπαρος είναι μέρος των ενισχυμένων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες και όχι μόνο του νησιού.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν η Αντίπαρος δεν έχει αριθμό κρουσμάτων που να δικαιολογεί την παραπάνω απόφαση, αλλά ουσιαστικά την πήρε η… μπάλα λόγω των δεδομένων στην Πάρο.

Μάλιστα οι πληροφορίες του ethnos.gr για τα θετικά τεστ κορονοϊού στο νησί είναι ότι έχουν καταμετρηθεί δέκα συνολικά (από τα οποία τα έξι μέχρι 26 Ιουλίου).

Στο τραπέζι σύμφωνα με πληροφορίες μπήκε και η περίπτωση αντί να επιβληθούν τα νέα μέτρα να επιτρέπεται η μετακίνηση από Πάρο σε Αντίπαρο, μόνο με αρνητικό τεστ, κάτι που απορρίφθηκε τελικά.

Είναι χαρακτηριστικό της αντιστροφής κλίματος στο νησί, όπως λένε οι ντόπιοι, ότι μετά το μήνυμα από το 112 (για επιφυλακή) , τα τηλέφωνα στα καταλύματα τις περιοχής άρχισαν να χτυπάνε για ακυρώσεις, που έφτασαν στο 80%, ενώ πολλοί είναι και οι καταστηματάρχες που σκέπτονται τις περικοπές στο προσωπικό.
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Τα μέτρα στην Αντίπαρο

    Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης.
    Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
    Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
    Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
    ενώ ισχύουν και οι περιορισμοί των επιδημιολογικά επιβαρυμένων περιοχών.