Συνεχίζεται η "μάχη" με τις φλόγες στο Λουτράκι - Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών και σήμερα

Συνεχίζεται η "μάχη" με τις φλόγες στο Λουτράκι - Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών και σήμερα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πύρινο μέτωπο που μαίνεται από το Σάββατο στο Λουτράκι.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έδωσαν δύσκολη μάχη με τις φλόγες κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μία προσπάθεια να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. Το θετικό είναι ότι οι φλόγες δεν απειλούν κατοικίες.

Αναλυτικά, αυτή τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 169 πυροσβέστες εκ των οποίων οι 119 πεζοπόρα τμήματα, με 24 οχήματα, ένα μηχάνημα έργου, τέσσερις υδροφόρες των ΟΤΑ, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δύο αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα και ένα συντονιστικό ελικόπτερο.

 Εκκενώθηκαν μοναστήρι και γηροκομείο

Για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Λουτρακίου-Περαχώρας, εκκενώθηκαν - σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ -, το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία. Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική απομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες.

Φωτιές σε Πύργο, Πύλο και Μέγαρα

Στο μεταξύ, πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στον Πύργο, την Πύλο αλλά και τα Μέγαρα.

Η πυρκαγιά στην Ηλεία εκδηλώθηκε στην περιοχή Κορυφή Πύργου. Εκεί επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. 

Φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου- Νέστορος, στη Μεσσηνία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά που ξέσπασε στα Μέγαρα. Η πυρκαγιά εκεί εκδηλώθηκε στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, σε δασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μέσα σε ένα 24ωρο, από τις 19:00 της Παρασκευής έως τις 19:00 του Σαββάτου εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 68 δασικές πυρκαγιές, ενώ πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σε πολλές περιοχές της χώρας σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού καθώς και σήμερα θα πνέουν ισχυροί άνεμοι σε πολλές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, σε κατηγορία κινδύνου 4, είναι οι εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και των Κυθήρων), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία), Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια), Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία), Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες) και Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο).

Ηλιοφάνεια και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο

Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα