Το Σάββατο ο καιρός θα μπει σε τροχιά βελτίωσης.

Το Σάββατο ο καιρός θα μπει σε τροχιά βελτίωσης.

Το Σάββατο ο καιρός θα μπει σε τροχιά βελτίωσης. Πιο ανοιχτός αναμένεται να είναι στα βορειοδυτικά, δηλαδή στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Όπου δεν θα λείψουν ασθενείς τοπικές βροχές, αλλά τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται βροχές και καταιγίδες , οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Σταδιακά όμως το απόγευμα θα μετατοπιστούν ανατολικά στην Τουρκία και θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες δυτικές, κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές, στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα διατηρηθεί το βροχερό σκηνικό που μας έφερε ο Μπάλλος , αλλά οι όποιες βροχές θα είναι πιο τοπικές και μικρότερης έντασης από τις προηγούμενες μέρες, και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει σε γενικές γραμμές σε παρόμοια επίπεδα. Θα πλησιάσει τους 18 στη βόρεια Ελλάδα, 20 στα δυτικά και 20-22 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Στα νησιά του Αιγαίου προβλέπεται μια μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες, όπου θα φτάσουν τους 20-22 και μέχρι 23-24 βαθμούς στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5-6 το πρωί 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5-7 το πρωί στα νότια θα είναι πιο ενισχυμένοι μέχρι 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και στο Αιγαίο.

Στην Αττική μέχρι αργά το μεσημέρι περιμένουμε τοπικές βροχές, με λιγότερη συννεφιά στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-21 και οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3-5, πρόσκαιρα και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες, οι οποίες γρήγορα θα μετατοπιστούν ανατολικότερα και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία από 10-17, με βορειοδυτικό άνεμο στο Θερμαϊκό 5-7 μποφόρ, βαθμιαία το απόγευμα θα εξασθενήσει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα