Τι καιρό θα κάνει μέχρι τα Χριστούγεννα

Τι καιρό θα κάνει μέχρι τα Χριστούγεννα

Απέχουμε 9 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα και όπως έχουμε πει πολλές φορές, οι ασφαλείς προγνώσεις δεν υπερβαίνουν τις 7 ημέρες.

Αυτό φαίνεται και στην παρούσα πρόγνωση της Αθήνας, όπου οι προγνωστικές τιμές μετά τις 22 του μηνός αποκλίνουν σημαντικά. Στην γενική τάση του καιρού παρατηρούμε ότι οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται λίγο πάνω ή κοντά στα κανονικά επίπεδα φτάνοντας προς τα Χριστούγεννα, ενώ βροχές δεν προβλέπονται. Αργότερα υπάρχει αυτή η τάση αλλά δεν επεκτεινόμαστε.

Η μεταβολή της θερμοκρασίας γίνεται κάπως αισθητή από 20 μέχρι και 23 Δεκεμβρίου και φαίνεται στο παραπάνω μετεώγραμμα. Δεν είναι όμως σημαντική.

Σε ό,τι αφορά τον υετό 24ωρου μέχρι και τα Χριστούγεννα, παρατηρούμε ότι το σύστημα που υπάρχει στα δυτικά δεν έχει την τάση να περάσει πάνω από την χώρα μας και γυρίζει μάλιστα πίσω (γίνεται οπισθοδρομούν). Κάποιες βροχές που διακρίνονται στα ανατολικά θα είναι ασθενείς και θα εκδηλώνονται λόγω του ανατολικού (ΒΑ-ΝΑ) επιφανειακού ρεύματος που θα επικρατεί.

Τις ημέρες που θα ακολουθήσουν θα σας δώσουμε πληρέστερες και ακριβέστερες πληροφορίες για την εξέλιξη του καιρού.

Μη ξεχνάτε ότι η πρόγνωση πολλών ημερών της ΕΜΥ μας δίνει αναλυτικά την πρόγνωση για τις επόμενες 7 ημέρες, μέχρι εκεί που πραγματικά «πρέπει» να φτάνουμε με σχετική ασφάλεια.

 

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα